Pasigaminkite gaivaus skonio vasarišką ryžių patiekalą!
Jums reikės (4 porcijoms):
2 puodelių basmati ryžių,
2 arb. š. „Amanprana“ pirmojo spaudimo ypač tyro kokosų aliejaus,
1 svogūno,
1 puodelio raudonosios bolivinės balandos (kinvos),
1 raudonosios paprikos,
1 geltonosios paprikos,
1 mažos cukinijos,
100 g žirnelių,
1 arb.š. balzaminio acto,
6 puodelių vandens.
Reikalingi prieskoniai:
½ arb.š. kumino sėklų,
½ arb.š. garstyčių sėklų,
3 žaliojo kardamono ankštys,
½ arb.š. kario,
1 arb.š. ciberžolės,
1 arb.š. čiobrelių,
1 arb.š. raudonėlio,
2 valg.š. organiško pesto arba baziliko.
Paruošimas:
Nulupkite svogūną. Nuplaukite paprikas ir išimkite sėklas. Nuplaukite cukiniją. Smulkiai supjaustykite visas šias daržoves.
Šiek tiek kokosų aliejaus pakaitinkite keptuvėje. Tada pakepinkite garstyčių sėklas, kumino sėklas ir susmulkintas daržoves kartu su žirneliais iki kol jos pradės minkštėti.
Supilkite vandenį, ryžius ir kinvą. Pagardikite pipirais, druska, kardamonu, ciberžole, kariu, čiobreliu ir raudonėliu.
Palikite troškintis ant mažos ugnies iki kol visiškai suminkštės.
Patiekalą pagardinkite balzaminiu actu kartu su organišku pesto ar baziliku.
Receptas paimtas iš Lies Ameeuw „Receptų pagal Ajurvedą“ knygos.
Užs. Nr. 11