Šiluma lėkštėje - ciberžole gelsvinti ryžiai, žalieji žirneliai, riešutukai ir subtilus aštrokas prieskonių dvelksmas - patiekalas, saule nuspalvinantis net niūriausią dieną!
Gaminimui prireiks:
1 stiklinės Basmati ryžių,
1 stiklinės žaliųjų žirnelių,
0,5 stiklinės anakardžių riešutų,
0,5 šaukštelio asafetidos,
1 šaukštelio imbiero miltelių,
0,5 šaukštelio kumino,
0,5 šaukštelio kardamono,
0,5 šaukštelio cinamono,
1 šaukštelio druskos,
aliejaus kepimui,
0,5 šaukštelio ciberžolės ryžiams spalvinti.
Ruošiame patiekalą:
Išverdame ryžius su ciberžole.
Aliejuje pakepiname prieskonius apie 30 sekundžių.
Dedame į prieskinių mišinį žirnelius ir apkepame 5 minutes.
Jungiame būrin anakardžių riešutukus (prieš dedant galima kiek pasmulkinti) ir dar dvi minutes pakepame vis maišydami.
Krauname keptuvėn gelvus ryžius, gerai išmaišome ir pasūdome.
Viskas - patiekalas paruoštas! Galima dėti į lėkštes ir ragauti.
Patarimas: vietoje imbiero, kardamono, kumino galima dėti mėgiamų prieskonių mišinį (puikiai tinka garam masala)! Neturint šviežių žaliųjų žirnelių, naudojame šaldytus.