Ingredientai (4 porcijos):
Tešlai:
200 g migdolų miltų,
2 kiaušiniai,
1 ½ v.š. tirpinto ypač tyro Amanprana kokosų aliejaus,
1 a.š. kepimo miltelių,
2 a.š. rišamosios medžiagos, tokios kaip agar-agar milteliai, kuzu krakmolas, Amanprana kokosų skaidulos,
2-3 v.š. Amanprana kokosų žiedų cukraus „Gula Java fin“,
žiupsnelis druskos,
1 v.š. avižų selėnų (apibarstyti tešlai).
Įdarui:
mažiausiai 500 g miško uogų,
citrinos sulčių,
1 a.š. kardamono,
rišamosios medžiagos (žiūrėti viršuje; kiekis priklausys nuo pasirinktos medžiagos),
4-5 v.š. Amanprana kokosų žiedų cukrus „Gula Java fin“.
Paruošimas:
Sumaišykite ingredientus tešlai virtuviniame kombaine. Jeigu tešla per sausa, įpilkite šiek tiek vandens.
Tešlą sudėkite į paruoštą tarto formą ir suformuokite lygų pagrindą. Viršų užbarstykite selėnomis, kad tešla nepermirktų nuo uogų.
Gerai sutrinkite du trečdalius uogų. Įdėkite kardamono, citrinos sulčių, Gula Java ir rišamosios medžiagos. Viską gerai išmaišykite.
Paragaukite ar tyrė pakankamai saldi ir, jeigu ne, įdėkite daugiau Gula Java Fin cukraus.
Įmaišykite likusiais uogas į tyrę ir paskleiskite ant tešlos krepšelio.
Kepkite 150°C įkaitintoje orgaitėje, maždaug 50 minučių. Palikite ataušti ir, nuėmus kepimo popierių nuo tešlos dugno, padėkite ant grotelių atvėsti.
Rineke Dijkinga patarimai:
Tešlos krepšeliai iš migdolų miltų leidžia jums mėgautis sveiku tartu, kuris kartu gerina virškinimą. Beveik visi iš anksto paruošti tartai yra pagaminti iš kviečių, kuriuose gausu glitimo. Glitimas gali sukelti įvairius simptomus ypač jautriems žmonėms. Kviečiai taip pat gali stipriai pakelti kraujo spaudimą. Šis tartas nesukelia tokių simptomų dėl Gula Java, kuris naudojamas vietoj cukraus.
Receptas paimtas iš ortomolekulerinio fizioterapeuto ir natūropato Rineke Dijkinga receptų knygos „Kaip teisingai valgyti“.
Užs. Nr. 12