Maišome kvietinius miltus su vandenyje ištirpdyta pomidorų pasta, kol gausime tvirtai minkomą, nelimpančią prie rankų tešlą. Kvietinių miltų – 2 kg, vandens -1,5-2 l.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame apie 30 min. pastovėti.
Išvyniojame, perminkome ir įdėję į dubenį, minkydami plauname po drungno vandens srove.
Plauname tešlą, kol vanduo dubenyje tampa skaidrus ir lieka apie 40 proc. pirminio kiekio korėtos, tąsios masės – tai ir yra seitanas. Nuspaudžiame vandenį ir paliekame 10 – 15 min. pastovėti.
Iškočiojame apie 0,5 cm. storio blyną ir sluoksniu paskleidžiame įdarą (kepinti su prieskoniais smulkinti baklažanai, paprika, cukinijos bulvytės ir t.t.).
Kad neatsivyniotų, susukame vyniotinį į marlę.
Užrišame galus ir per vidurį.
Dedame į verdantį sultinį ir verdame apie 50 min.
Sultinys
3 lauro lapeliai.
Pusė arbatinio šaukštelio asafetidos (devyndrekio sakų miltelių) – nebūtinai.
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos.
2 šaukšteliai druskos.
1 šaukštelis maltų juodųjų arba kvapiųjų pipirų.
1 šaukštelis kalendros, kumino, garam masalos, kario ar kito mišinuko.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė