Penktadienis, 2024.03.29
Reklama

Plovas su seitanu

Zita Užkuraitienė | 2013-11-18 16:00:07

2 stiklinės ryžių,

pusė stiklinės ghi arba rafinuoto aliejaus,

4 stiklinės pomidorų sulčių arba skiestos pomidorų pastos,

1 kg aukščiausiosios rūšies kvietinių miltų,

1 šaukštelis kario ar kito prieskonių mišinuko,

2 litrai vandens,

1 šaukštelis druskos.

Plovas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

1 etapas

Maišome miltus su vandeniu, kol gausime tvirtai minkomą, nelimpančią prie rankų tešlą.

Uždengiame dubenėlyje, kad neapdžiūtų, ir paliekame apie 30 min. pastovėti.

Perminkome ir įdėję į dubenį minkydami plauname po drungno vandens srove.

Plauname tešlą, kol vanduo dubenyje tampa skaidrus ir lieka apie 40 proc. pirminio kiekio korėta, tąsi masė – tai ir yra seitanas arba kviečių baltymai.

Nuspaudžiame vandenį ir supjaustome kubeliais.

Puode užviriname vandenį ir sudedame  gauto seitano gabalėlius.

Verdame apie 10 min.

Perplauname šaltu vandeniu, nusunkiame.

Keptuvėje įkaitiname ketvirtadalį stiklinės ghi (apie 50-60 ml) ar aliejaus ir paskrudiname, kad susidarytų traški luobelė.

Nuvarviname riebalų likučius, apibarstome druskos ir kario ar kitu prieskonių mišiniu.

 2 etapas

Suberiame ryžius į  puodą, įdedame du šaukštus ghi arba aliejaus ir maišydami pakepiname.

Supilame pomidorų sultis.

Užviriname.

Tuomet įdedame kepintą seitaną, išmaišome ir uždengę dangčiu nukaičiame.

Pastatome valandai brinkti. Permaišome.

Plovas paruoštas.

Skanaus.

Įvertinkite straipsni:
Balsavimu įvertinimas 5 / 5 (1). Jūs dar nebalsavote
(1)
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Net 8 iš 10 lietuvių nepritaria narvuose laikomų vištų laikymo sąlygoms
Net 8 iš 10 (82 proc.) lietuvių mano, jog narvuose laikomų vištų sąlygos yra nepakankamai geros, rodo naujausia reprezen...
Dietologė sugriovė mitus apie iškrovos dieną: nepulkite badauti iškart po Velykų
Kai artėja šventės, tradiciškai pasižadame, kad šįkart tikrai nepersivalgysime, bet pasiryžimas dažniausiai išgaruoja vo...
Velykų šventė: už saiką prie stalo organizmas tikrai padėkos
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti?...
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų