Penktadienis, 2025.07.11
Reklama

Kvietinių miltų seitanas - alternatyva sojai ir mėsai(16)

Zita Užkuraitienė | 2013-02-23 09:57:44

4-6 porcijoms reikia 2 kg kvietinių miltų, apie 1 litrą  vandens.

Seitanas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Sultiniui:

3 lauro lapeliai.

Pusė arbatinio šaukštelio asafetidos (devyndrekio sakų miltelių) - nebūtinai.

2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos.

2 šaukšteliai druskos.

1 šaukštelis maltų  juodųjų arba kvapiųjų pipirų.

1 šaukštelis kalendros,  kumino, garam masalos, kario ar kito mišinuko.

2 šaukštai ghi arba nerafinuoto aliejaus.

Norint išgauti žuvies skonį verdant įdedame jūrų dumblių "Nori"  lapų.

Padažui tinka sezamo pasta.

Seitanas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Maišome miltus su vandeniu, kol gausime  tvirtai minkomą, nelimpančią  prie rankų tešlą.

Įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame  apie 30 min.  pastovėti.

Išvyniojame, perminkome ir įdėję į dubenį minkydami  plauname  po drungno vandens srove.

Plauname  tešlą,  kol vanduo dubenyje tampa skaidrus ir lieka apie 40 proc. pirminio kiekio korėta, tąsi masė - tai  ir yra seitanas.

Nuspaudžiame vandenį ir paliekame 10 - 15 min. pastovėti.

Supjaustome seitaną  gabalėliais ir verdame  sultinyje apie  10 min.

Paruoštas seitanas būtinai sultinyje laikomas šaldytuve iki 2 sav.

Galima  virti , kepti , troškinti.

Iš seitano gaminamas faršas čeburekams, virtinukams, guliašas, šašlykai, steikas, dešrelės.

Gaminimas toks paprastas, kad visuomet išeina iš  pirmo karto.

Vienos porcijos be padažo maistinė vertė: 196 kalorijų, 39 kalorijų iš riebalų, 0 mg cholesterolio, 186 mg natrio, 83,2 mg kalio, 12,8 g angliavandenių, 1,3 g ląstelienos, 1 g cukraus, 27,7g baltymų.

Skanaus.

Zita Užkuraitienė

Seitanas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (16)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Pigmentinės dėmės: nesisaugant saulės, pirmosios gali išryškėti dar šią vasarą
Vasarą mūsų oda patiria didžiausią UV spindulių poveikį, kuris gali sukelti nepageidaujamų pokyčių – vienas iš jų...
Kaip tinkamai rūpintis ligoniu namuose
Namų slauga tampa vis dažnesne išeitimi, kai artimieji nori užtikrinti savo šeimos nariams ne tik medicininę, bet ir emo...
Kaip atpažinti ir suvaldyti sezonines alergijas nuo žiedadulkių iki saulės?
Karšta vasaros diena, iškyla su draugais, o vietoje džiaugsmo – ašarojančios akys, čiaudulys ir niežtinti oda. Sit...
Sieks nustatyti, kokių pavojingų cheminių medžiagų yra žmonių organizmuose
Liepos 22 d. Lietuvoje prasidės ir trejus metus bus atliekamas žmogaus biologinės stebėsenos ir sveikatos tyrimas, kuris...
Medikų atlyginimai per devynerius metus išaugo tris kartus
Viešosiose gydymo įstaigose dirbančio medicinos personalo vidutinis darbo užmokestis (VDU) nuo 2016 m. iki 2025 m. I ket...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas