Maišome miltus su vandenyje ištirpdyta pomidorų pasta, kol gausime tvirtai minkomą, nelimpančią prie rankų tešlą. Kvietinių miltų - 2 kg, vandens -1,5-2 l.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame apie 30 min. pastovėti.
Išvyniojame, perminkome ir, įdėję į dubenį, minkydami plauname po drungno vandens srove.
Plauname tešlą, kol vanduo dubenyje tampa skaidrus ir lieka apie 40 proc. pirminio kiekio korėtos, tąsios masės - tai ir yra seitanas.
Nuspaudžiame vandenį ir paliekame 10 - 15 min. pastovėti.
Supjaustome seitaną plonomis riekelėmis, apkepame aliejuje ar ghi.
Tada apie 10 min. verdame sultinyje.
Sultinys
3 lauro lapeliai.
1/2 arbatinio šaukštelio asafetidos (devyndrekio sakų miltelių) - nebūtinai.
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos.
2 šaukšteliai druskos.
1 šaukštelis maltų juodųjų arba kvapiųjų pipirų.
1 šaukštelis kalendros, kumino, garam masalos, kario ar kito mišinuko.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė