Kotletukų gaminimui prireiks: vidutinės morkos, kopūsto puselės, nedidukės cukinijos, petražolės lapelių, žiupsnio maltų juodųjų pipirų, šaukštelio druskos, 2 šaukštų maltų linų sėmenų, manų kruopų (arba miltų), vandens.
Gaminame:
Morkas tarkuojame vidutine trintuve ir apkepame aliejuje.
Smulkiai tarkuojame kopūstą.
Vidutine trintuve smulkiname cukiniją.
Linų sėmesis 5 minutėms užpilame šešiais šaukštais vandens (vienam maltų sėmenų šaukštui brinkinti reikia trijų šaukštų kambario temperatūros vandens).
Gerai sumaišome visas daržoves, gardiname druska, pipirais.
Į gautą masę pilame išbrinkusius sėmenis, beriame manų kruopas, minkome ir formuojame kotletukus.
Kotletukus apkepame įkaitintame augaliniame aliejuje.
Valgome su salotomis ir bulvėmis ar kruopomis.
Pastaba: vietoje manų kruopų galima naudoti bulvių krakmolą ar bulvių košę.