Šokoladinis, primargintas baltais varškės rutuliukais, persipinančiais skoniais - toks štai šis pyragas. "Mozaika", nes jo kūrimas ir primena žaidimą-dėlionę, kai iš atskirų dalių gaunasi darni visuma.
Varškės rutuliukų gamybai prireiks:
350 g varškės,
80 g cukraus,
60 g kokoso drožlių.
Šokoladiniam pyrago pagrindui pasiruošiame:
1-1,5 stiklinės kvietinių miltų,
2-3 valgomuosius šaukštus nesaldintų kakavos miltelių (tie, kas nemėgsta ryškaus šokolado skonio, te deda kiek mažiau),
1 stiklinę cukraus,
1 stiklinę pašildyto pieno (ne karšto, bet tik šilto, apie 30-35 laipsnių temperatūros),
1/3 stiklinės bekvapio augalinio aliejaus,
2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių.
Šokolado užpilui turime:
2 plyteles pieniško šokolado,
3 šaukštus grietinėlės arba pieno,
kokoso drožles.
Iš varškės, kokoso ir cukraus suminkome vientisą masę. Nuo jos atgnybiame po nediduką gabaliuką ir formuojame rutuliukus. Juos kaip patinka dėliojame į kepimo formą. Verta dalį pasilikti antram sluoksniui.
Sumaišome visus šokoladinei tešlai skirtus produktus. Ji turėtų gautis grietinės tirštumo. Tai reguliuojame berdami miltus. Pradžiai stiklinę jų, o jei prireikia ir kiek daugiau.
Šokoladinę masę pilame ant baltųjų varškinių rutuliukų. Jei jų dar liko, galime prikaišioti į tešlą.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.
Vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir grietinėlę.
Pyragą išimame iš formos ir užliejame skystu šokoladu. Viršų gausiai apiberiame kokoso drožlėmis.