2 didelių porcijų sudėtis:
2 didelės bulvės (apie 600 g),
2 vidutinio dydžio morkos (apie 200 g),
apie 30 žalių ankštinių pupelių (apie 120 g),
1 didelis svogūnas,
3 česnako skiltelės,
3-4 kario lapai,
saujelė kapotų šviežios kalendros lapelių
1 šaukštelis garstyčių sėklų,
2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių,
pusė šaukštelio ciberžolės miltelių,
2 šaukštai kokosų aliejaus,
1 skardinė (400 ml) kokosų pieno,
druska.
Kalorijos: apie 690 kcal/ porc.
Gaminimo trukmė: apie 40 min.
Gaminimas:
Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.
Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais.
Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.
Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite. Sudėkite bulves, morkas ir pupeles ir dar apie 2 minutes apkepkite.
Įpilkite pusę litro vandens, uždenkite ir troškinkite, kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.). Paskaninkite druska.
Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite, kol dar kartą užvirs.
Suberkite kapotus kalendrų lapelius, išmaišykite ir patiekite.
isbandytireceptai.com