Trečiadienis, 2024.02.21
Reklama

Vegetariški Kėdainių bulviniai sklindžiai

Zita Užkuraitienė | 2016-01-11 15:19:23

4-5 kg vidutinio didumo bulvių;

2 kg kvietinių miltų;

Apie 1l vandens;

Apie 100 ml koncentruotos pomidorų pastos;

2 šaukšteliai druskos;

šaukštelis kario ar kito prieskonių mišinuko;

pusę stiklinės ryžių miltų;

aliejaus ar ghi kepimui.

Blynas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Iš kvietinių miltų pasigaminame seitaną įdarui.

Maišome miltus su vandeniu ir pomidorų pasta, kol gausime tvirtai minkomą, nelimpančią prie rankų tešlą.

Perminkome ir įdėję į dubenį minkydami plauname po drungno vandens srove.

Plauname tešlą, tol, kol vanduo dubenyje tampa skaidrus ir lieka apie 40 proc. pirminio kiekio korėta, su rausvomis juostelėmis, tampri masė – tai ir yra seitanas.

Nuspaudžiame vandenį ir virtuvinėmis žirklėmis sukarpome gabalėliais.

Gabalėlius sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10 min.

Nukaitę sumalame malimo mašinėle į faršą.

Supilame ryžių miltus (dėl sulipimo).

Įberiame druskos ir prieskonių mišinuką.

Išmaišome ir atidedame į šalį.

Blynas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Nuskutame bulves.

Sutarkuojame.

Antras etapas. Keptuvėje gerai įkaitiname riebalus ir dedame didelį šaukštą tarkių.

Kepame vieną pusę, kol gražiai apskrunda pakraščiukai.

Tuomet per vidurį blyno dedame seitano faršą ir paskleidžiame plonu sluoksniu.

Ant viršaus vėl dedame tarkių, kad uždengtų įdarą.

Apverčiame ir kepame ant lėtos ugnies, kol gerai paskrus.

Blynas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Galima valgyti su grietinėle, grietine, jogurtu ar su troškintų daržovių garnyru.

Skanaus.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Tymus galima suvaldyti skiepais
Tymai – itin užkrečiama virusinė infekcinė liga, plintanti oro lašeliniu būdu. Vienas tymais sergantis asmuo gali...
Virškinamojo trakto vėžys – nereta diagnozė jaunam žmogui: kada nereikėtų delsti?
Šiomis dienomis gydytojų jau nebestebina, kai, pavyzdžiui, vos 30-ies sulaukusiam pacientui tenka diagnozuoti virškinamo...
Pyragas be miltų ir cukraus: išsikepkite sveikatai palankų braunį
Jei po pietų užsimanote ko nors saldaus, nebūtina traukti iš spintelių miltų ir cukraus – patikėkite, gardų pyragą...
Anestezija – tik gilus miegas ar sudėtinga medicininė procedūra?
Anestezija – tai dirbtinai sukelta būsena, kurios metu pacientui nepatiriant skausmo ar kitų nemalonių jutimų gali...
Nepamainomos medžiagos augančio vaiko intelektui ir nervų sistemai
Kaip galima prisidėti prie geresnio vaiko intelekto koeficiento ir pažintinių gebėjimų? Pasak Vilniaus universiteto prof...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų