2 porcijų sudėtis:
500 g bulvių,
2 vidutinio dydžio pomidorai (200 g),
1 šaukštas acte konservuotų kaparėlių,
1 česnako skiltelė,
saujelė petražolių,
3 šaukštai acto,
3 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus,
juodieji pipirai,
druska.
Kalorijos: apie 395 kcal/porc.
Gaminimo trukmė: apie 50 min.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
Bulves nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Sudėkite į verdantį vandenį, supilkite actą ir virkite 3-4 minutes.
Nukoškite, sudėkite į kepimo skardą. Paskaninkite druska, apšlakstykite šaukštu tyro alyvuogių aliejaus ir kepkite apie 30 min. Po 15 min. pamaišykite, kad bulvės gražiai apskrustų iš visų pusių.
Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Labai smulkiai sukapokite kaparėlius, petražoles ir česnaką.
Į dubenį sudėkite pomidorus, kaparėlius, česnaką, petražoles, supilkite likusį aliejų. Paskaninkite juodaisiais pipirais ir druska, sumaišykite ir palikite marinuotis tol, kol iškeps bulvės.
Karštas bulves apipilkite padažu ir patiekite.
Šį padažą galima naudoti ir kaip užtepėlę ant duonos bei valgyti kaip užkandį.
isbandytireceptai.com