Reikalingi produktai: 200 g sviesto, 2 v.š. grietinės, 3 v.š. cukraus, 2 stiklinės kvietinių miltų, 6 vidutinio dydžio obuoliai, pusės citrinos sultys, žiupsnis druskos, 1 a.š. kepimo miltelių, 1 v.š. malto cinamono.
Gaminimas:
Į dubenį sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kambario temperatūros sviestą, 1 šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir grietinę. Viską gerai suminkome į vientisą tešlą. Ją dedame į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.
Tuo metu supjaustome obuolius, juos apibarstome cukrumi ir apšlakstome pusės citrinos sultimis.
2/3 sustingusios tešlos per burokinę tarką sutarkuojame tiesiog į kepimo skardą. Ant tešlos tarkinių sudedame paruoštus obuolius, pabarstome cinamonu ir užtarkuojame likusią tešlos dalį.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 min.