Šeštadienis, 2024.04.27
Reklama

Saldūs momo su panyru ir spanguolėmis

bernardinai.lt | 2013-06-06 10:41:05

„Momo“ – tai garuose virti koldūnai arba virtiniai, patiekiami karšti su įvairiausiais padažais, užpilti sultiniu ar pomidorų sriuba. „Momo“ yra nacionalinis Nepalo, Tibeto ir kitų Himalajų regiono tautų valgis. Vegetarinių „momo“ įdaras gali būti daržovės, bulvės, šviežias sūris, sojos mėsa...

Momo
bernardinai.lt nuotr.

„Momo“ forma, kaip įprasta, būna dviejų rūšių: pailga, sulipdyta plokščiai ar supinta virvele, arba dar dažniau, apvalaus maišelio, sulipdant tešlos kraštus sukėlus viršuje, pasukant ir nugnybant. „Momo“ verdami garuose virš sriubos. Kartais išvirti „momo“ apkepami keptuvėje arba gruzdinami riebaluose.

Tešlai reikės: 1 stiklinės miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, 1 šaukštelio cukraus, 1 šaukštelio ciberžolės, vandens.

Įdarui: saujos džiovintų spanguolių arba razinų, 1 šaukšto rudojo cukraus, 1/2 šaukštelio cinamono, 1/2 šaukštelio malto muskato, 1/2 šaukštelio malto kardamono, 400 g panyro (saldaus pieno varškės).

Visus ingredientus sumaišyti.

Įdaras
bernardinai.lt nuotr.

Panyrui pagaminti reikės: 3 litrų pieno, 2 citrinos.

Pieną supilame į puodą ir užverdame. Išspaudžiame citrinas ir jų sultis  supilame į pieną, kad sutrauktų. Varškę nukošiame per marlę.

Gaminimas
bernardinai.lt nuotr.

„Momo“ gaminimas:

Visų pirma, iš ingredientų padarome tešlą. Ją iškočiojame, padarome rutuliukus, kaip dideliems koldūnams. Į kiekvieną apskritimą dedame šaukštą įdaro ir suvyniojame. Paruoštus momo sudedame į garų puodą ir gariname apie 30 minučių.

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Nauja farmacinės rūpybos paslauga leis rečiau lankytis pas gydytoją dėl recepto išrašymo
Nuo kitų metų pradžios gydytojai galės išrašyti vaistus ilgiau nei pusmečiui, t. y. 6–12 mėnesių laikotarpiui. Tač...
Pavasario saulė taip pat gali pakenkti odai ir ją nudeginti
Po permainingų pavasario orų mėgaudamiesi pasiilgta saule, žmonės dažnai daro vieną klaidą – nepasirūpina odo...
Ir maistas, ir vaistas: salierai padės detoksikuotis pavasarį
Salierai auginami jau tūkstančius metų: jų ištakos siekia Viduržemio jūros regioną, kur senovės Graikijoje ir Romoje sal...
Verta žinoti būsimiems ir esamiems tėvams: šleivapėdystė ir šleivojimas – skirtingi dalykai
„Nebūk šleivapėdis", – tėvai subara vaiką, kuris eidamas pėdas ant pagrindo stato ne lygiagrečiai, o įs...
Kaip sportuoti saugiai: pataria gydytojas kardiologas
Daugiau nei prieš tūkstantį metų persų kilmės gydytojas ir filosofas Avicena sakė: „Judėjimas gali pakeisti daugel...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų