Ketvirtadienis, 2024.07.18
Reklama

Saldūs momo su panyru ir spanguolėmis

bernardinai.lt | 2013-06-06 10:41:05

„Momo“ – tai garuose virti koldūnai arba virtiniai, patiekiami karšti su įvairiausiais padažais, užpilti sultiniu ar pomidorų sriuba. „Momo“ yra nacionalinis Nepalo, Tibeto ir kitų Himalajų regiono tautų valgis. Vegetarinių „momo“ įdaras gali būti daržovės, bulvės, šviežias sūris, sojos mėsa...

Momo
bernardinai.lt nuotr.

„Momo“ forma, kaip įprasta, būna dviejų rūšių: pailga, sulipdyta plokščiai ar supinta virvele, arba dar dažniau, apvalaus maišelio, sulipdant tešlos kraštus sukėlus viršuje, pasukant ir nugnybant. „Momo“ verdami garuose virš sriubos. Kartais išvirti „momo“ apkepami keptuvėje arba gruzdinami riebaluose.

Tešlai reikės: 1 stiklinės miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, 1 šaukštelio cukraus, 1 šaukštelio ciberžolės, vandens.

Įdarui: saujos džiovintų spanguolių arba razinų, 1 šaukšto rudojo cukraus, 1/2 šaukštelio cinamono, 1/2 šaukštelio malto muskato, 1/2 šaukštelio malto kardamono, 400 g panyro (saldaus pieno varškės).

Visus ingredientus sumaišyti.

Įdaras
bernardinai.lt nuotr.

Panyrui pagaminti reikės: 3 litrų pieno, 2 citrinos.

Pieną supilame į puodą ir užverdame. Išspaudžiame citrinas ir jų sultis  supilame į pieną, kad sutrauktų. Varškę nukošiame per marlę.

Gaminimas
bernardinai.lt nuotr.

„Momo“ gaminimas:

Visų pirma, iš ingredientų padarome tešlą. Ją iškočiojame, padarome rutuliukus, kaip dideliems koldūnams. Į kiekvieną apskritimą dedame šaukštą įdaro ir suvyniojame. Paruoštus momo sudedame į garų puodą ir gariname apie 30 minučių.

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Vandens organizme trūkumas gali sukelti ir hemorojų
Atšilus orams dauguma skuba naudotis visais lauko malonumais. Tiesa, gydytojai pastebi, kad aktyviai leidžiant laisvalai...
Oro kokybės barometras: orą teršė kietosios dalelės bei amoniakas, miglinių augalų žiedadulkės
Vasaros viduryje buvo fiksuojamas kietųjų dalelių ir amoniako koncentracijos padidėjimas ore, o žiedadulkių...
Vasaros vaisius valgykite su sėklomis ir odele: padarysite paslaugą organizmui
Ar žinojote, kad valgydami vaisius į šiukšliadėžę smarkiai nesusimąstydami galite išmesti didelę dalį jų vertingųjų medž...
Gydytojas kardiologas: kodėl svarbu reguliariai matuoti kraujo spaudimą
Hipertenzija, arba padidėjęs kraujospūdis, – viena dažniausių sveikatos problemų ir pagrindinis kardiovaskulinių l...
Už nuolatinio knarkimo gali slypėti sunki būklė
Knarkimas – gana dažna problema, nesirenkanti nei lyties, nei amžiaus. Tačiau svarbu suprasti, kad tai nėra tik ne...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų