Jogurtą mėgsta ir mažas, ir didelis. Parduotuvėse jo pasirinkimas didelis, tačiau, jei norite šio produkto be konservantų, sintetinių priedų, želatinos, dažiklių - gaminkitės namuose. Tai labai paprasta!
Prireiks:
1 litro naminio pieno,
1-2 valgomųjų šaukštų natūralaus ekologiško jogurto (ar jogurto bakterijų),
storadugnio puodo.
Gaminame:
Užviriname pieną.
Atvėsiname iki 43-45 laipsnių temperatūros. Neturite termometro? Reikiamą karštumą pajusite, įmerkę sulektą mažąjį pirštelį - jei pienas karštas, bet išlaikote pirštą, kol suskaičiuojate iki penkių, temperatūra tinkama.
Į pieną atsargiai įmaišome jogurtą.
Indą uždengiame rankšluosčiu ir pastatome 4-6 valandoms. Svarbu nejudinti!
Kad neperrūgtų, paruoštą jogurtą dedame į šaldytuvą.
O dabar laisvė fantazijai: valgome natūralų, gardiname kondensuotu pienu, uogomis, uogienėmis, cinamonu, vanile - kam kaip skaniau.