Sudėtis:
650 ml pieno,
300 g cukraus,
200 g sviesto,
225 g manų kruopų,
35 g razinų,
2 a.š. tarkuotų apelsino žievelių.
Gaminimas:
Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies užvirkite pieną.
Po to vidutinio didumo prikaistuvyje ant silpnesnės ugnies lėtai ištirpinkite cukrų. Nuolatos maišykite mediniu šaukštu, kad neprisviltų. Kai cukrus šviesiai paruduos, sumažinkite liepsną, lėtai supilkite karštą pieną. Cukrus tuojau pat kristalizuosis. Kristalus šiek tiek susmulkinkite, išmaišykite, palikite lėtai virti, kad ištirptų.
Švariame prikaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Nuolatos maišydami kepinkite manus maždaug 15 min., kol kruopos šviesiai paruduos. Tuomet liepsną visiškai sumažinkite.
Į pieną su karamele sudėkite razinas, tarkuotas apelsino žieveles (jų nepadauginkite, suteikia labai ryškų skonį) ir apelsino sultis. Mišinį lėtai supilkite į manų kruopas. Vieną ar pora kartų išmaišykite, kad nebūtų gumulų.
Prikaistuvį sandariai uždenkite ir nedidindami ugnies kelias minutes virkite, kol kruopos sugers visą skystį. Atidenkite chalvą ir keletą kartų išmaišykite, kad būtų puresnė ir kad išsimaišytų razinos.