Jums reikės:
10-12 didesnių pievagrybių,
50 g sviesto,
2-3 česnako skiltelės,
2 šaukštai susmulkintų žalių petražolių lapelių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
200 g šaldytų žirnelių,
aliejaus.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
Pievagrybius nuvalykite, nuplaukite, kotelius atskirkite nuo kepuraičių ir smulkiai sukapokite.
Pievagrybių kepurėles sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo indą.
Dubenėlyje mediniu šaukštu išsukite truputį pašildytą sviestą, sudėkite sukapotus pievagrybių kotelius, česnakų skilteles, susmulkintas petražoles, įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir gerai išmaišykite.
Žirnelius dėkite į pievagrybių kepurėles, ant viršaus uždėkite pagardinto sviesto.
Kepimo indą su paruoštomis pievagrybių kepurėlėmis uždenkite kepimo folija ir kepkite orkaitėje apie 15-20 min., kol pievagrybių kepurėlės suminkštės.
Iškeptus pievagrybius tiekite karštus tame pačiame inde, kuriame kepė.
Skanaus!