2,4 l vandens.
2 kg cukraus.
1 šaukštas rožių vandens arba keli lašai rožių esencijos.
375 g pieno miltelių.
100 g baltų kvietinių miltų.
2 arbatiniai šaukšteliai valgomosios sodos.
1 arbatinis šaukštelis kardamono sėklų.
50 ml ištirpinto ghi arba sviesto.
250 ml nenugriebto pieno.
Švarus ghi kepimui.
Dideliame dubenyje sumaišome pieno miltelius, miltus, sodą ir maltą kardamoną.
Ant silpnos ugnies pašildome pieną.
Į miltus įtriname ghi arba sviestą.
Lėtai, maišydami pilame pieną, kad išeitų kieta, elastinga tešla.
Iš tešlos delnais suformuojame 35 – 40 rutuliukų. Jie turi būti vienalyčiai ir be įskilimų.
Gilioje keptuvėje įkaitiname ghi. Nustatome pačią silpniausią liepsną, kad rutuliukai virtų lėtai ir tolygiai. Kad neprisviltų prie dugno – pavartykime kiaurasamčiu, o kai iškils, pavartykime, kad vienodai keptų. Kepame, kol gražiai paruduos.
Kol rutuliukai kepa, pasigaminame sirupą. Į puodą supilame vandenį bei cukrų ir verdame, kol cukrus ištirps. Įmaišome rožių vandenį (nebūtinai) ir nukaičiame.
Išgriebtus rutuliukus nuvarviname koštuve. Sudedame į sirupą ir mirkome nuo 30 min. iki dviejų dienų.
Gulabdžamunai skaniausi šilti arba kambario temperatūros.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė