Ketvirtadienis, 2025.06.26
Reklama

Gruzdinti pieno miltelių rutuliukai su sirupu (Gulabdžamun)(1)

2012-07-27 22:14:51

2,4 l  vandens.

2 kg cukraus.

1 šaukštas rožių vandens arba keli lašai rožių esencijos.

375 g pieno miltelių.

100 g baltų kvietinių miltų.

2 arbatiniai šaukšteliai valgomosios sodos.

1 arbatinis šaukštelis kardamono sėklų.

50 ml ištirpinto ghi arba sviesto.

250 ml nenugriebto pieno.

Švarus ghi kepimui.

 Dideliame dubenyje sumaišome pieno miltelius, miltus,  sodą  ir maltą kardamoną.

 Ant silpnos ugnies pašildome pieną.

 Į miltus įtriname ghi arba sviestą.

 Lėtai, maišydami pilame pieną, kad išeitų kieta, elastinga tešla.

 Iš tešlos delnais suformuojame 35 – 40 rutuliukų. Jie turi būti vienalyčiai ir be įskilimų.

Gilioje keptuvėje įkaitiname ghi. Nustatome pačią silpniausią liepsną, kad rutuliukai virtų lėtai ir tolygiai. Kad neprisviltų prie dugno – pavartykime kiaurasamčiu, o kai iškils, pavartykime, kad vienodai keptų. Kepame,  kol gražiai paruduos.

 Kol rutuliukai kepa, pasigaminame sirupą. Į puodą supilame vandenį bei cukrų ir verdame, kol cukrus ištirps. Įmaišome rožių vandenį (nebūtinai) ir nukaičiame.

 Išgriebtus rutuliukus nuvarviname koštuve. Sudedame į sirupą ir mirkome nuo 30 min. iki  dviejų dienų.

 Gulabdžamunai skaniausi šilti arba kambario temperatūros.

 Skanaus.

 Zita Užkuraitienė

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (1)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kai priklausomybė paliečia šeimą: kaip atpažinti, kalbėtis ir padėti
Neseniai išplatintoje 2025 m. Europos narkotikų vartojimo paplitimo ataskaitoje Lietuva įvardijama kaip viena iš valstyb...
Metas čirškinti pikantiškus šviežių bulvių blynelius
Permainingi šių metų orai neaplenkė ir šalies bulvių augintojų laukų. Nors pirmosios šviežios lietuviškos bulvės prekybo...
Ne disciplinos trūkumas, o liga: ką reikėtų žinoti apie nutukimą?
Nutukimą lemia kompleksiniai veiksniai – tiek psichologiniai sutrikimai, tiek genetika, somatinės ligos ar vartoja...
Diagnozė prasideda čia: tylioji radiologijos technologų galia
Šiuolaikinėje medicinoje kertiniu akmeniu tapo radiologija – viena sparčiausiai augančių medicinos sričių. Radiolo...
Per dešimtmetį rekordiškai išaugo virškinimo sistemos ligų paplitimas
Naujausia Higienos instituto analizė atskleidžia Lietuvos gyventojų ligotumo virškinimo sistemos ligomis pokyčius 2015&n...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas