300 g ilgų baklažanų,
150 g grybų,
1 morka,
1/2 paprikos,
1 svogūnas,
pomidorų tyrės,
česnako,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
Gaminimas:
Nuskusti baklažaną ir supjaustyti išilgai į 3-4 mm storio riekeles. Patepti jas aliejum ir pakepti vidutinio kaitrumo orkaitėje 10-15 min.
Supjaustyti morką, papriką ir grybus į mažus gabaliukus. Truputį pakepinti svogūnus aliejuje, tada pridėti morkas, po 3 min. papriką ir dar po 3 min. - grybus su tarkuotu česnaku. Įberti druskos, pipirų ir troškinti, kol išgaruos vanduo nuo grybų.
Išdėlioti ant atvėsusių baklažanų riekelių daržovių mišinį, gerai suvynioti (galima pasmeigti dantų krapštuku). Sudėti vyniotinius į kepimo indą ir apipilti pomidorų tyrės mišiniu su trupučiu vandens. Kepti 200 C orkaitėj 20-30 min., kol iškeps baklažanas.
Patiekti su ryžiais ar daržovėmis.