12 suktinukų reikės:
baklažano,
150 g varškės,
geros saujos graikinių riešutų,
skiltelės česnako,
šlakelio kefyro,
druskos,
pipirų,
Viduržemio jūros žolelių mišinio,
alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Baklažaną suraižome plonomis juostelėmis. Apibarstome druska ir paliekame 20 min. Nuvalome išsiskyrusį sūrų „prakaitėlį“ popierine servetėle.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, dedame po dvi–tris juostas ir apkepame iš abiejų pusių, kol suminkštės ir gražiai paruduos. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio – kad sugertų kuo daugiau aliejaus.
Riešutus ir česnaką gerai sutraiškome bei sumaišome su varške ir šlakeliu kefyro. Beriame druskos, pipirų, žolelių.
Dedame šaukštą įdaro ant siauresnio baklažano galo ir dailiai suvyniojame. Valgome iškart arba palaikome šaltai pernakt – bus dar skanesni. Tinkami skanauti su braškiniu balzamiko actu.