Išspaudžiame pusę stiklinės citrinos sulčių ir atskiedžiame tokiu pat kiekiu vandens. Užviriname 4,5 litro šviežio pieno. Sultis palaipsniui mažomis porcijomis pilame į verdantį pieną. Iš lėto maišome, kol susidarys dribsnių salelės ir visiškai atsiskirs nuo išrūgų. Supilame gautą panyro varškę į sietelį ir paliekame 10 – 15 min. nuvarvėti.
Keptuvėje įkaitiname 3 šaukštus ghi. Pakepiname 2 arbatinius šaukštelius kumino.
Sudedame panyro varškę į ghi. Įberiame 1 arbatinį šaukštelį druskos, ketvirtadalį arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 0,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės ir 0,5 stiklinės grietinėlės.
Išjungiame ugnį. Išmaišome, kad visos sudėtinės dalys pasiskirstytų tolygiai.
Pabarstome šviežiais krapais, kalendros ar petražolių lapeliais.
Ypač tinka pusryčiams.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė