Trečiadienis, 2025.04.30
Reklama

Troškintos bulvės su soja

sanatan-dharma.lt | 2013-09-11 10:05:00

Reikalingi produktai: 6 bulvė, 2 morkos, aliejaus, pomidoras (sutarkuotas), 100 g sojos (kubeliais), 2 l vandens.

Reikalingi prieskoniai: 1 a.š. kumino sėklų arba 5 prieskonių mišinio (vienodomis santykinėmis dalimis sudarytas mišinys iš kumino, pankolio, ožragės, juodgrūdės ir baltųjų ar juodųjų garstyčių sėklų), 0,3 a.š. asafetidos, 2 ankštys kardamono, 5 vnt. juodojo pipiro, 2-3 lauro lapai, 4-5 vnt. gvazdikėlių, 1,5 a.š. ciberžolės, 1,5 a.š. maltos kalendros, 30 g kalendros lapelių, 4 a.š. druskos.

Troškintos bulvės
sanatan-dharma.lt nuotr.

Įpilame į paprastą puodą 1,5 l vandens, įberiame 1,5-2 a.š. druskos ir 0,5 a.š. ciberžolės. Užvirus vandeniui, suberiame sojos kubelius. Sumažiname ugnį ir verdame 20-25 min. Kartais pamaišome.

Kitas būdas paruošti soją: galima ją tiesiog užmerkti 30 minučių į verdantį vandenį. Prieš sudedant soją į vandenį būtina suberti druską bei ciberžolę ir gerai išmaišyti. Soja, įmesta į vandenį, iškart sugeria skystį. Tad jei skystis bus prėskas – prėska bus ir soja. Kai soja bus išvirusi, nupilame vandenį ir nusunkiame pačius sojos kubelius. Tai galima padaryti grūstuve ar kiek mažesniu dangčiu nei puodas – t.y., išspaudžiame iš sojos vandens perteklių.

Kol soja verda, galime paruošti ir pradėti kepinti daržoves. Nuplauname, nuskutame ir supjaustome bulves kubeliais, morkas griežinėliais, perpjautais pusiau. Nuplikome verdančiu vandeniu pomidorą, nulupame odelę ir pertriname per burokinę trintuvę.

Įkaitiname puodą, įpilame 4-5 šaukštus aliejaus. Kai aliejus įkaista, sudedame 2-3 lauro lapelius, 5 juodus pipirus, 4-5 gvazdikėlius, 2 kardamono ankštis, 1 a.š. kumino arba 5 prieskonių mišinio. Pakaitiname ant vidutinės ugnies, kol prieskoniai pradės spragsėti ir paskleis savo aromatą. Kad sėklos nešokinėtų, pridenkime dangčiu. Įberiame 0,3 a.š. asafetidos ir dar 5-10 sekundžių pakaitiname.

Tada supilame trintus pomidorus ir kepame maišydami 4-5 min. Suberiame 1 a.š. ciberžolės, 1,5 a.š. maltų kalendros sėklų ir dar 1-2 min. pakepiname. Tada į keptuvę su paruoštu pagardu sudedame pjaustytas bulves ir morkas bei apkepame 5-7 min., nuolat maišydami.

Sudedame išvirtą ir nusunktą soją ir viską kepame 2-3 min. Įberiame 1,5-2 a.š. druskos, įpilame 0,5 l verdančio vandens (vanduo turi pilnai apsemti bulves). Visą daržovių masę troškiname apie 20-25 min. vis pamaišydami.

Kai bulvės išverda, maždaug 1/5 dalį bulvių sutriname medine lopetėle ar šaukštu į puodo šoną, kad gautume padažą. Išmaišome, uždengiame dangtį ir paliekame 5 min.

Prieš patiekiant, pabarstome supjaustytais kalendros lapeliais.

sanatan-dharma.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Nauja galimybė pacientams Šiaurės Lietuvoje – Šiauliuose pradėtos intravitrealinės injekcijos
Respublikinėje Šiaulių ligoninėje pradedama teikti itin svarbi paslauga akių ligomis sergantiems pacientams – nuo...
Prikurtimas, ūžesys, galvos svaigimas: sprendimas slypi ausų chirurgijoje
Baltijos ir Amerikos klinikos gydytoja otorinolaringologė dr. Irina Arechvo savo specialybę pasirinko ne tik dėl pr...
Vaikas serga, šeima užsikrečia – kaip atpažinti virškinimo infekciją, o ne kaltinti vakarienę?
Šiltuoju metų laiku staiga prasidėjęs pykinimas, viduriavimas ar vėmimas dažnai priskiriamas apsinuodijimui maistu. Tači...
Alergija, apie kurią nesusimąstėte: kaip ji gali veikti jūsų kasdienę savijautą?
Pavasaris daugeliui asocijuojasi su saulėtais orais ir atgimstančia gamta, tačiau kai kuriems lietuviams šiuo metų laiku...
Autistiškų vaikų ir jaunuolių depresija: kaip galime atpažinti, suprasti ir padėti?
Maždaug vienas iš šimto vaikų Lietuvoje turi autizmo spektro sutrikimą, o visuomenėje vis dar trūksta ne tik supratimo a...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų