Vaisiai patinka daugeliui. Puikiai malšina alkį, užvalgius jaučiamas lengvumas, energijos antplūdis, gaivumas. Juos galima rinktis kaip sveiką užkandį, tačiau ir kaip pagrindinis pusryčių ar priešpiečių patiekalas puikiai tinka!
Šios gardžios ir kartu sočios vaisių salotos - vienas tokių pasirinkimų.
Prireiks (dviems porcijoms):
banano,
persiko arba nektarino,
nedidukės kekės vynuogių,
kriaušės,
saujos auksinių razinų,
saujos anakardžių riešutų,
poros šaukštų grietinės,
poros šaukštų kondensuoto pieno.
Pagaminama labai greitai:
Vaisiai nulupami ir supjaustomi. Jei vynuogės su kauliukais, juos rekomenduojame išimti.
Į indą dedame vaisius, riešutus, razinas.
Viską užpilame grietinės ir kondensuoto pieno mišiniu.
Vaisių salotas padaliname į desertinius indelius ir... skanaujame!
Patarimas: vasarą skanu pagardinti šilauogėmis, avietėmis, braškėmis ar kitomis saldžiarūgštėmis uogomis.
Jei vaisius ar salotas renkatės desertui, suvalgykite juos prieš kitus patiekalus!