Penktadienis, 2024.03.29
Reklama

Vaisių salotos

bernardinai.lt | 2013-02-16 00:02:58

Vaisiai
Algirdo Kubaičio nuotr.

4 porcijoms Jums reikės:

2 šaukštų razinų,

3 apelsinų,

2 bananų arba 4 kriaušių,

6 obuolių,

1 citrinos,

1 šaukšto vaisių sirupo,

200 g varškės,

4 šaukštų grietinėlės, sumaišytos su kakava,

4 šaukštų cukraus.

Razinas nuplaukite šiltu vandeniu, suberkite į puodelį ir užpilkite šaltu vandeniu, kad pabrinktų. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Juos pjaustykite iškart į dubenėlį, kad į jį nuvarvėtų sultys. Išspauskite citrinos sultis ir supilkite į dubenėlį. Obuolius supjaustykite į 4 dalis, išimkite sėklas, nulupkite žievelę ir smulkiai supjaustykite. Obuolius sumaišykite su apelsinais. Nulupkite bananus ir juos supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, juos taip pat sudėkite į dubenėlį. Jei vietoj bananų dedate kriaušes, jas supjaustykite kaip ir obuolius. Razinas nuvarvinkite ir sumaišykite su kitais vaisiais. Viską palikite pusvalandį pastovėti.

Kol vaisiai stovės, paruoškite padažą. Varškę sudėkite į mažą dubenėlį, supilkite su kakava sumaišytą grietinėlę ir suberkite cukrų. Viską gerai ištrinkite šakute.

Po pusvalandžio vaisių dubenėlyje bus susidarę daug sulčių. Šias sultis supilkite į varškę ir dar kartą išmaišykite ją šakute. Padažas turi būti gana tirštas.

Padažą sumaišykite su vaisiais. Paruoštas salotas sudėkite į mažas salotines arba plačias taures ir pusvalandžiui į šaldytuvą. Salotas galima apibarstyti tarkuotu šokoladu.

Skanaus!

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Net 8 iš 10 lietuvių nepritaria narvuose laikomų vištų laikymo sąlygoms
Net 8 iš 10 (82 proc.) lietuvių mano, jog narvuose laikomų vištų sąlygos yra nepakankamai geros, rodo naujausia reprezen...
Dietologė sugriovė mitus apie iškrovos dieną: nepulkite badauti iškart po Velykų
Kai artėja šventės, tradiciškai pasižadame, kad šįkart tikrai nepersivalgysime, bet pasiryžimas dažniausiai išgaruoja vo...
Velykų šventė: už saiką prie stalo organizmas tikrai padėkos
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti?...
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų