Ketvirtadienis, 2025.06.26
Reklama

Naminiai javainiai

bernardinai.lt | 2013-04-11 09:50:12

Būdų ir receptų, kaip pasigaminti šiuos traškius, karamelizuotus naminius javainius – daugybė. Ir ingridientų sąrašas visada sąlyginis – viskas priklauso nuo to, kokias sėklas, riešutus ir džiovintus vaisius mėgstate. Manieji javainiai „gimsta“ keptuvėje. Tačiau ne prasčiau viską galima pasigaminti ir orkaitėje.

Javainiai
bernardinai.lt nuotr.

Nedideliam kiekiui javainių reikės:

200 g avižinių dribsnių;

50 g džiovintų spanguolių;

30 g kokosų drožlių;

75 g migdolų;

50 g saulėgražų branduolių;

½ šaukštelio cinamono;

bet kokių kitų priedų pagal skonį.

Karamelei:

50 g sviesto;

1 kupino šaukšto medaus;

2 šaukštų cukraus (geriau rudojo, bet tiks ir baltasis).

Kaip gaminti:

Riešutus, spanguoles ir kitus stambesnius priedus trumpam įmeskite į smulkintuvą arba pasmulkinkite rankiniu būdu. Likusius sausus produktus sumaišykite su smulkintais riešutais ir spanguolėmis, suberkite tiesiai į sausą keptuvę.

Nedideliame puodelyje ant lėtos ugnies išlydykite sviestą, medų ir cukrų. Trumpai pakaitinę, turėsite lipnios, saldžios, karamelizuotos masės, kurią supilkite ant keptuvėje esančių sausų produktų.

Ant lėtos ugnies nuolat maišydami kepinkite visą mišinį, kol šis pamažu ims karamelizuotis. Ugnies geriau nedidinkite – apsišarvuokite kantrybe ir kepinkite iki norimo apskrudimo laipsnio. Dažniausiai procesas netrunka ilgiau nei 15-20 min.

Apskrudusius javainius galite tiesiog palikti vėsti (ir po to supilti į sandarų indą) arba berti ant folijos, suformuoti neaukštą, bet gerai sulipusį lakštą, ir paslėgti. Vėliau jį galėsite supjaustyti ir vaišinti javainių sausainiais.

Lina Valantiejūtė,

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kai priklausomybė paliečia šeimą: kaip atpažinti, kalbėtis ir padėti
Neseniai išplatintoje 2025 m. Europos narkotikų vartojimo paplitimo ataskaitoje Lietuva įvardijama kaip viena iš valstyb...
Metas čirškinti pikantiškus šviežių bulvių blynelius
Permainingi šių metų orai neaplenkė ir šalies bulvių augintojų laukų. Nors pirmosios šviežios lietuviškos bulvės prekybo...
Ne disciplinos trūkumas, o liga: ką reikėtų žinoti apie nutukimą?
Nutukimą lemia kompleksiniai veiksniai – tiek psichologiniai sutrikimai, tiek genetika, somatinės ligos ar vartoja...
Diagnozė prasideda čia: tylioji radiologijos technologų galia
Šiuolaikinėje medicinoje kertiniu akmeniu tapo radiologija – viena sparčiausiai augančių medicinos sričių. Radiolo...
Per dešimtmetį rekordiškai išaugo virškinimo sistemos ligų paplitimas
Naujausia Higienos instituto analizė atskleidžia Lietuvos gyventojų ligotumo virškinimo sistemos ligomis pokyčius 2015&n...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas