Ketvirtadienis, 2025.06.19
Reklama

Morkų traškučiai su cinamonu

bernardinai.lt | 2014-12-01 15:06:56

Šių užkandžių neverta gaminti į priekį: traškūs jie išsilaiko viso labo vieną dieną. Tačiau saldūs traškučiai su cinamonu ir imbieru – naudinga ir skanu. Be to, juo patiekti galite su natūralaus jogurto ir medaus padažu.

Morkos
bernardinai.lt nuotr.

Jums prireiks:

2 didelių morkų,

½ arbat.š. malto cinamono,

¼ arbat.š. malto imbiero,

alyvuogių aliejaus,

½ puodelio natūralaus ar graikiško jogurto,

1 šaukšto medaus.

Gaminimas:

Nuplautas, nuskustas sausas morkas supjaustykite išilgai kaip įmanoma plonesnėmis juostelėmis.

Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su imbieru bei cinamonu.

Į skardą įklokite kepimo popierių, jį pašlakstykite arba apipurkškite alyvuogių aliejumi. Sudėkite morkas (gabalėlius suguldykite vieną šalia kito) ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę dešimčiai minučių.

Tada orkaitę išjunkite, atidarykite dureles ir dar apie 8 minutes palikti morkas iš lėto atvėsti orkaitėje. Būtinai stebėkite kepimą, nes kiekvienai orkaitei būdingas skirtingas kepimo procesas. Morkos tikrai jau iškepusios, kai yra įgavusios švelnų rusvą atspalvį.

Atsargiai išimkite traškučiu ir leiskite jiems atvėsti – jie traškūs pasidarys tik tada, kai pamažu visiškai atvės. Patiekite su jogurtu, sumaišytu su medumi.

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Geriantys tėvai, nematomi vaikai
Alkoholizmas Lietuvos šeimose – problema, apie kurią dažnai vengiama kalbėti, tačiau jos pasekmes gali jausti kart...
Kas dvi minutes bent vienas vyras išgirsta prostatos vėžio diagnozę: kaip užbėgti ligai už akių?
Prostatos vėžys yra viena dažniausiai vyrams diagnozuojamų onkologinių ligų – kas dvi minutes bent vienas vyras pa...
Anafilaksija: minutės gali kainuoti gyvybę
Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Alergologijos centro specialistai fiksuoja nerimą keliančią tendenciją – aler...
Slaugos studentams – nemokamos studijos ir stipendijos
Šiemet į valstybės finansuojamas slaugos studijas bus priimti 535 asmenys, t. y. šimtu daugiau nei pernai. Būsimiems stu...
Aštraus maisto pavojai: kodėl aštrių patiekalų kai kuriems valgyti negalima
Populiarėjant aštraus maisto kultūrai, daugelis žmonių ryžtasi išbandyti patiekalus, gardintus skirtingų rūšių pipirais....
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų