100 ml ghi arba sviesto.
Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto.
300 g baltų kvietinių miltų.
3 šaukšteliai sodos.
150 g medaus arba rudojo cukraus.
200 ml jogurto.
200 ml pieno.
Gerai sumaišome ghi ar sviestą, medų ar rudąjį cukrų, jogurtą ir vanilės ekstraktą.
Įmaišome miltus su soda.
Pilame pieną ir maišome iki vienalytės masės.
Sudedame į 25 cm skersmens formą, išteptą ghi ar sviestu ir pabarstytą miltais.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.
Iškepus išimame iš formos ir ataušiname.
Supjaustome į 2-3 skritulius ir pertepame pasiruoštu kremu.
Kremas
250 ml grietinėlės.
2 šaukštai cukraus pudros.
Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto.
Kad kremas būtų standesnis, grietinėlę 45 min. vėsinkite šaldytuve.
Išplakame grietinėlę iki purumo, suberiame cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą ir baigiame plakti iki tirštos masės.
Papuošiame smulkintais riešutais, kokoso drožlėmis, uogomis, vaisiais.
Zita Užkuraitienė