Makaronų ir pomidorų skanėstas puikiems pietums.
Jums reikės:
8 pomidorų (apie 1 kg)
druskos, juodųjų pipirų
125 g makaronų
2 ryšulėlių petražolių
100 g sūrio
1 šaukšto aliejaus
2 svogūnų
1 česnako skiltelės
30 g sviesto
Kaip gaminti?
Nupjauti pomidorų viršūnėles, šaukšteliu išskobti sėklas ir pertrinti jas per sietelį. Pomidorų vidų apibarstyti druska ir pipirais. Išskobtus pomidorus „žemyn galva“ dėti ant drobinio rankšluosčio, kad išvarvėtų sultys.
Makaronus suberti į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirti pagal nurodymus ant pakuotės. Makaronus suversti į sietą, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti.
Išvirtus makaronus, kapotas petražoles, tarkuotą sūrį, aliejų, pomidorų tyrę sumaišyti į vieną masę, pagardinti druska bei pipirais ir mase įdaryti pomidorus.
Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti mažais kubeliais ir patroškinti su sviestu. Įdarytus pomidorus sudėti į keptuvą su pakepintais svogūnais ir česnaku, pridengti nupjautomis pomidorų viršūnėlėmis. Pomidorus troškinti ant vidutinės ugnies.