Sekmadienis, 2024.07.21
Reklama

Lydytas sviestas (ghi)

Šaltinis: vlmedicina | 2011-07-24 23:03:10

Lydytas sviestas (Ghi) – idealūs riebalai kepti, virti, skrudinti, prieskoniams kepinti. Turi riešutų aromato, yra skaidrios gintaro spalvos. Pasigaminti ghi labai paprasta.

Zitos Užkuraitienės nuotr.

Ghi gaminamas iš 82 proc. riebumo sviesto. Kaitinkite sviestą dideliame puode ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Kai iškils baltos putos, liepsną minimaliai sumažinkite. Jeigu kaitinsite ghi ant pernelyg stiprios ugnies, jis patamsės ir skleis aitrų kvapą. Ghi gaminimo laikas priklauso nuo sviesto kiekio.

200 gramų sviesto verdant 6-8 minutes, gaunama 160 gramų ghi. Kilogramą sviesto pavirinus valandą, išeis 800 gramų ghi.

Pagamintas ghi turėtų būti aukso spalvos ir visiškai skaidrus. Košdami per marlę, pilkite į stiklainius. Neuždengę atvėsinkite iki kambario temperatūros. Sandariai uždarytas ir laikomas vėsioje vietoje ghi išliks šviežias kelerius metus.

Tai puiki kosmetinė priemonė sausai odai.

Zita Užkuraitienė

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: ghi, Sviestas
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kad nerizikuotume savo sveikata – kelionėms patariama ruoštis iš anksto
Vasara – atostogų metas, kai dažnas keliauja į užsienio šalis. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) spe...
Pūslelinės pančiuose: ką galime padaryti, kad infekcija nebeatsinaujintų
Daugybei žmonių ne kartą teko patirti nemalonų dilgčiojimą prie lūpų ir vėliau išvysti atsiradusias pūsleles. Nors skaus...
Savaitgalis prie vandens telkinio: kaip saugotis infekcijų
Vasaros dienomis tesinori gulėti ant ežero ar jūros kranto ir nuolat maudytis. Bet jei neužtikrinsime tinkamos intymios...
Vandens organizme trūkumas gali sukelti ir hemorojų
Atšilus orams dauguma skuba naudotis visais lauko malonumais. Tiesa, gydytojai pastebi, kad aktyviai leidžiant laisvalai...
Oro kokybės barometras: orą teršė kietosios dalelės bei amoniakas, miglinių augalų žiedadulkės
Vasaros viduryje buvo fiksuojamas kietųjų dalelių ir amoniako koncentracijos padidėjimas ore, o žiedadulkių...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų