Sekmadienis, 2025.06.22
Reklama

Kuskuso troškinys

bernardinai.lt | 2013-08-28 09:22:11

Kuskusas yra Šiaurės Afrikos šalių nacionalinis valgis, pastaruoju metu išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Tradicinis kuskuso paruošimas yra ilgas ir sudėtingas procesas, tačiau europietiškas gaminimo būdas gerokai paprastesnis – kuskuso paprastai nė virti nereikia, tik užplikyti verdančiu vandeniu.

Kuskusas
I. Almablackaller (wikipedia.org) nuotr.

Jums prireiks:

kuskuso kruopų (priklausomai nuo to, kiek valgytojų, gali prireikti 200–400 g),

daržovių sultinio,

pomidorų padažo,

morkų,

kelių bulvių,

cukinijos,

svogūno,

raudonos paprikos,

virtų arba konservuotų pupelių,

kelių skiltelių česnako,

ciberžolės ir čili prieskonių, druskos, cinamono, juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Patroškinkite svogūną daržovių sultinyje ant nedidelės ugnies, kol jis taps permatomas.

Suberkite prieskonius ir maišykite kelias minutes. Sukrėskite pomidorų padažą ir dar patroškinkite 2 minutes.

Supjaustykite daržoves stambiais gabaliukais ir taip pat sudėkite troškinti. Jei norite subtilaus rytietiško skonio, įberkite vos vos cinamono, užpilkite viską vandeniu, kad apsemtų, ir troškinkite ant mažos ugnies, kol daržovės visiškai suminkštės. Pabaigoje sudėkite pupeles ir dar patroškinkite 5 min.

Kuskusą (1 dalis kuskuso 1.5 vandens) suberkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir, padėję vėsiau, palaukite 5 min. Po to kuskusą gerai išmaišykite – jis turi būti išbrinkęs, purus, visas vanduo susigėręs. Ant kuskuso supilkite troškinį ir patiekite valgyti.

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Balsavimu įvertinimas 5 / 5 (1). Jūs dar nebalsavote
(1)
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Liga, keičianti gyvenimą: apie šoninę amiotrofinę sklerozę ir visapusišką pagalbą pacientui
Šoninė amiotrofinė sklerozė (ŠAS) – reta, tačiau viena sunkiausių neurodegeneracinių ligų, kuri paveikia motoriniu...
Jonines švęskite saugiai: ką alkoholis daro kūnui ir protui?
Statistika rodo, jog vasarą alkoholinių gėrimų vartojimas ženkliai ūgteli, o didysis pikas stebimas paskutinėmis birželi...
Laimo liga: nediagnozavus laiku, pasekmių gali likti visam gyvenimui
Kasmet Lietuvoje fiksuojamas vis didesnis Laimo ligos atvejų skaičius – nuo beveik 3 tūkstančių susirgimų 2023-iai...
Siūloma suteikti daugiau teisių slaugytojų padėjėjams
Vyriausybė pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtiems įstatymų pakeitimams, kuriais siekiama gerinti slau...
Kai nosis ima kraujuoti: neignoruokite signalo, kuris gali išgelbėti gyvybę
Daugeliui kraujas iš nosies – tik nepatogus, bet laikinas reiškinys. Dažnai pasitaikantis žiemą, kai oras sausas,...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų