Sudėtis:
Tešlai: 200 g miltų, 100 ml lydyto sviesto, 200 g cukraus, 150 ml pieno, 6 vidutinio dydžio obuoliai, 2 a.š. kepimo miltelių.
Užpilui: 150 ml 35 proc. riebumo grietinėlės, 100 g cukraus, sauja smulkintų riešutų, 2 a.š. cinamono, 2 a.š. vanilinio cukraus.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC.
Miltus, sviestą, cukrų, pieną, kepimo miltelius sumaišykite į vientisą masę (turime gauti skystos grietinės tipo masę).
Obuolius supjaustyti dideliais gabaliukais (galima tik suketvirčiuoti), sudėti į kepimo indą ir užpilti tešla. Pašauti į orkaitę ir kepti 20 min.
Tuo metu visus užpilui reikalingus produktus suplakite greitkratyje arba elektriniame mikseryje.
Praėjus pyrago kepimo laikui (20 min.), užpilą supilkite ant kepamo pyrago ir toliau kepkite orkaitėje dar apie 20 min., kol paviršius gražiai paruduos.
Iškeptas pyragas yra drėgnas, atrodo tarsi neiškepęs, bet jo skonis nuostabus.