Trečiadienis, 2025.11.12
Reklama

Grietinėlėje troškintos voveraitės

bernardinai.lt | 2013-07-25 09:32:15

Voveraitės - vasaros grybai, dar kitaip dzūkų lepeškomis ir voveruškomis vadinamos. 

Grybai
Redakcijos archyvo nuotr.

Skaniausios voveraitės paprasčiausiai iškeptos keptuvėje su grietine arba grietinėle ir pateiktos su šviežiomis bulvėmis. Tai tobulas, visų mėgstamas ir laiko patikrintas receptas. Siūlome vieną tokių receptų.

Reikės:

5 stiklinių voveraičių,

400 ml liesos grietinėlės,

2 svogūnų,

3 šaukštų aliejaus,

3 šaukštų miltų,

100 g lydyto sūrelio.

Grybus suberti į sausą keptuvę ir troškinti, kol atsiras daug sulčių, apie 15 min.

Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintus svogūnus, juos sudėti į grybus, viską apibarstyti miltais, gerai išmaišyti. Supilti grietinėlę ir kaitinti, kol užvirs. Tuomet po šaukštą sudėti sūrį. Sumažinti ugnį ir troškinti apie 10 min.

Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu, petražolėmis ir šiek tiek čiobrelio.

Keletas faktų apie voveraites:

Voveraitės mūsų pušynuose dygsta nuo birželio vidurio iki spalio pabaigos.

Nors voveraitės tik trečios kategorijos grybas, jis labai mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir daugumoje Europos šalių.

Plaudami voveraites, jas kuo trumpiau mirkykite vandenyje, nes jos kaip kempinės sugeria vandenį, o nuo to jų skonis tik prastėja.

Voveraičių visai nereikia pjaustyti, nes jos kuo puikiai plėšomos.

Kepdami voveraites, neperkraukite jomis keptuvės - tai trukdys voveraitėms vienodai iškepti.

Kepkite voveraites žalias, prieš tai jų tikrai nereikia apvirti, nes kitaip jos tik praras savo kvapnumą.

Kepdami žalias voveraites keptuvėje, leiskite joms išsitroškinti savo sultyse, o sultims nugaravus grybus skaninkite grietine ar grietinėle.

Gamindami voveraites nenaudokite per daug prieskonių, pakaks tik juodųjų pipirų ir čiobrelių, tegu jaučiasi grybų skonis.

Voveraites geriausia džiovinti (kuo puikiausiai tiks žiemą patiekalams skaninti), šaldyti (tik prieš tai jas perliekite verdančiu vandeniu) arba šaldyti jau apkeptas svieste (beliks tik pašildyti).

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Ką daryti paūmėjus psoriazei
Vyraujant permainingiems orams bene kiekvieno žmogaus oda susiduria su iššūkiais. Vis dėlto sergantiems psoriaze, dar va...
Gydytoja: moterims ypač svarbu atpažinti kūno siunčiamus signalus
Kasdienis skubėjimas, įtampa ir nuolatinis stresas tapo neatsiejama daugelio moterų gyvenimo dalimi. Tačiau retai susimą...
Ką daryti, kad pienligė nesikartotų?
Klausimas. Dažnai vargina pienligė. Ar įmanoma ką nors padaryti, kad ji nesikartotų? [banner] Atsako gyd...
Oftalmologė: negydoma katarakta gali baigtis visišku apakimu
Katarakta dažniausiai siejama su natūraliu senėjimo procesu, ji diagnozuojama net 70 proc. žmonių, sulaukusių 75 metų. L...
Ruduo: imuniteto stiprinimas natūraliais būdais
Ruduo atneša ne tik spalvingus medžius ir vėsesnius vakarus, bet ir iššūkius mūsų imunitetui. Dienos trumpėja, temperatū...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų