Sudėtis:
2 saujos dilgėlių,
50 g kietojo sūrio (parmezano tipo),
1 sauja kedrų riešutų,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai citrinų sulčių
Prieskoniai: žiupsnelis baltųjų pipirų, pagal skonį druskos, 2 a. š. asafetidos, 1 a. š. smulkiai tarkuoto imbiero.
Gaminimas:
Nuplauname ir nuplikome dilgėlių lapus. Juos šiek tiek susmulkiname.
Kedrų riešutus sugrūdame ar sumalame kavamale.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame asafetidą, imbierą. Pakaitiname 1 minutę ir atvėsiname.
Į dubenį dedame dilgėlių lapus, grūstus riešutus, smulkiai tarkuotą sūrį, druską, pipirus, supilame aliejų ir citrinos sultis.
Trintuvu viską sutriname iki vientisos masės. Patiekiame kaip užtepėlę su juoda duona ar skrudinta balta duona. Tinka kaip padažas prie makaronų, virtinių.
Patarimas: kedrų riešutus galime keisti tuo pačiu kiekiu pakepintų saulėgrąžų.