Naujas gurmaniškas derinukas – špinatai, marinuotos braškės ir fetos sūris.
Salotoms reikės: didelės saujos špinatų lapų (tiks ir salotos, gražgarstės, sultenės); 100 g fetos sūrio (galima keisti ožkos sūriu); didelės saujos braškių; 1 valg. š. kedrinių pinijų (tiks ir moliūgų sėklos ar pistacijos); 1 valg. š. saulėgrąžų; 5-6 graikinių riešutų;
Braškių marinatui reikės: 2 valg. š. balzaminio acto; 2 valg. š. medaus; žiupsnio druskos; šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
Padažui reikės: 1 valg. š. klevų sirupo (arba 1,5 arb. š. tirpinto medaus); 1 valg. š. citrinos (arba laimo) sulčių; 1 valg. š. alyvuogių aliejaus.
Paruošimas:
Nugnybkite braškių kotelius ir perpjaukite jas pusiau. Užpilkite ant uogų balzaminį actą, medų, pabarstykite druska ir pipirais. Išmaišykite ir padėkite kelioms minutėms į šalį.
Kol braškės mirksta marinate, nuplaukite ir nusausinkite špinatus, keptuvėje be riebalų pakepinkite kedrines pinijas ir saulėgrąžas. Gabalėliais supjaustykite fetos sūrį.
Į dubenį dėkite špinatus, braškes ir sūrį. Apibarstykite salotas pakepintomis pinijomis, saulėgrąžomis ir graikiniais riešutais.
Padažo ingredientus sumaišykite ir, jei salotas valgysite iškart, pašlakstykite užpilu. Beje, į padažą galite įmaišyti kelis lapelius smulkiai pjaustytų šviežių mėtų lapelių.