2-3 bananai,
100-150 g braškių ar kitų uogų,
50-70 ml namų gamybos migdolų pieno*,
Stevijos ekstraktas pagal skonį arba agavų sirupas,
Vanilės ekstraktas (pasirinktinai).
Gaminimas:
1. Visus ingredientus suplakti maisto plaktuvu;
2. Dėti į šaldymo kamerą 1 - 1,5 val.;
3. Ledų šaukštu kabinti rutuliukus ir skanauti.
Ledų skonių idėjos:
1. Bananai + mėlynės, vyšnios, šilauogės, juodieji serbentai.
2. Bananai + neskrudintos kakavos milteliai + juodojo šokolado gabalėliai.
3. Bananai + kokosų pienas + kokoso drožlės.
4. Bananai + mangas + cinamonas.
* 30 g migdolų pamerkti ir palaikyti apie 8 val. arba per naktį. Nupilti vandenį, perplauti, užpilti 100-150 ml vandens ir suplakti maisto plaktuvu. Perkošti per sietelį. Jei norite, kad pienas būtų labai baltas - mirkytus migdolus nulupkite. Bet tai skonio ar vaizdo nekeičia.
Ledams gaminti taip pat tinka sojų pienas be priedų, kokosų pienas. Jei toleruojate laktozę - galima ledus gaminti su natūraliu jogurtu.