Tirštas pagardintas jogurtas (Šrikhand)(1)
2011-08-31 23:45:27
1,5 l jogurto,
50 g medaus,
5 – 6 plaušeliai šafrano,
100 g šviežių uogų (juodųjų serbentų, aviečių, braškių).
Jogurtą supilame į dvigubą marlę ir pakabiname virš dubens. Paliekame jį nuvarvėti visai nakčiai arba mažiausiai 5 val. Turėtų likti pusė pradinio kiekio tiršto jogurto.
Į jogurtą įmaišome medų ir šafraną. Uogas pertriname per sietelį ir taip pat sudedame į jogurtą.
Viską gerai išplakame šluotele. Sudedame į desertines vazeles ir valgome atšaldytą ar kambario temperatūros.
Šrikhandas - puikus, švelnus saldumynas pusryčiams.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
„Dėl nevalingo raumenų tonuso padidėjimo (spastiškumo) mažėja žmogaus gebėjimas pasirūpinti savimi, prastėja gyven...
Lietuvoje populiarėjant neatlygintinai kraujo donorystei ir žmonėms vis aktyviau domintis, kas gali tapti kraujo donorai...
Nors paskutiniu metu vis daugiau kalbama apie psichinę sveikatą, skatinama ja rūpintis ir iškilus sunkumų kreiptis į psi...
Nėštumas – ypatingas laikotarpis kiekvienos moters gyvenime, kupinas naujų patirčių ir potyrių. Vis dėlto planuoja...
Virškinimo sistemos ligos itin dažnos: jomis serga apie 300 mln. žmonių Europoje. Nuo 2000 m. iki 2019 m. virškinimo sis...
Populiarios žymos