2011-06-21 00:03:22
Trys litrai naminio pieno (nepasterizuoto).
Indelis (300 gramų) natūralaus be priedų jogurto arba trečdalis arbatinio šaukštelio sausos jogurto kultūros (jogurto bakterijų).
Užviriname pieną ir atvėsiname iki apytiksliai 40-ies laipsnių, kad įkišę mažąjį pirštelį išlaikytume 10 sekundžių.
Tuomet į pieną supilame indelį jogurto ar jogurto bakterijas. Gerai išmaišome, uždengiame puodą, apvyniojame storu rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje (ant radiatoriaus ar į karštą vandenį).
Po keturių-šešių valandų gausite puikų, labai tirštą jogurtą, tinkamą vartoti su uogomis, medumi, salotomis, padažais ar gryną.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Įsibėgėjus pavasariui ir augalams pradėjus barstyti žiedadulkes, Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centro speciali...
Balandžio 24–30 dienomis visame pasaulyje minima Pasaulinė imunizacijos savaitė. Šia proga Valstybinė ligonių kasa...
Nors sveikos gyvensenos temos dažnai siejamos su teigiamais pokyčiais, antsvorio turintys ar nutukę jauni žmonės dažnai...
Pastaraisiais metais vis daugiau žmonių serga endokrininėmis ligomis, todėl mokslininkų dėmesys krypsta į aplinkoje esan...
Regėjimo sutrikimai vis rečiau siejami tik su senėjimu – amžius jau nebėra laikomas pagrindiniu veiksniu jiems ats...
Populiarios žymos