2011-06-21 00:03:22
Trys litrai naminio pieno (nepasterizuoto).
Indelis (300 gramų) natūralaus be priedų jogurto arba trečdalis arbatinio šaukštelio sausos jogurto kultūros (jogurto bakterijų).
Užviriname pieną ir atvėsiname iki apytiksliai 40-ies laipsnių, kad įkišę mažąjį pirštelį išlaikytume 10 sekundžių.
Tuomet į pieną supilame indelį jogurto ar jogurto bakterijas. Gerai išmaišome, uždengiame puodą, apvyniojame storu rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje (ant radiatoriaus ar į karštą vandenį).
Po keturių-šešių valandų gausite puikų, labai tirštą jogurtą, tinkamą vartoti su uogomis, medumi, salotomis, padažais ar gryną.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Didelės daugiadalykės Santaros klinikų medikų komandos pastangos išsaugojo jaunos moters gyvybę – ir ji pati, ir j...
Nuo spalio 5 d. visose gydymo įstaigose bus galima pasiskiepyti nuo labiausiai plintančių infekcinių susirgimų – g...
Venų ligos – vienos plačiausiai paplitusių ligų pasaulyje. Kas ketvirta pasaulio moteris ir kas šeštas vyras turi...
Artėjantis spalio mėnuo yra skirtas palaikyti moteris, kovojančias su krūties vėžiu, siekiant išreikšti solidarumą šios...
Europos sveikatos draudimo kortelė, viešint kitoje Europos Sąjungos šalyje, Lichtenšteine, Islandijoje, Norvegijoje, Šve...
Populiarios žymos