Purūs blyneliai su šokoladu ir šilauogėmis
Emilija Miliauskė ("Kuras kūnui") | Šaltinis: vlmedicina | 2017-12-01 14:53:58
Nuostabaus skonio purūs blyneliai su šokoladu ir šilauogėmis - puikus pasirinkimas pusryčiams.
Blyneliai su šilauogėmis. Emilijos Miliauskės nuotr.
Ingredientai blyneliams:
70 g avižų dribsnių;
20 ml vandens;
2 dideli kiaušiniai;
Alyvų aliejaus (kepimui).
Ingredientai šokoladui:
1 1/2 arb.š. neskrudintos kakavos;
1 arb.š. agavų sirupo;
2 arb.š. alyvų aliejaus.
Gaminimo eiga:
1. Avižų dribsnius sumalti kavamale iki miltų.
2. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
3. Sumaišyti avižų miltus su kiaušinių tryniais ir vandeniu.
4. Kiaušinių baltymus mikseriu suplakti iki standžių putų ir lėtai įmaišyti į tešlą.
Šokolado ingredientus sumaišyti iki vientisos masės.
Blynelius kepti ant alyvų aliejaus iš abiejų pusių. Patiekti su šokoladu ir mėgstamomis uogomis.
Skanūs sveikuoliški pusryčių blyneliai suteiks energijos visai dienai!
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0 ) Nepatinka (0 )
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Šoninė amiotrofinė sklerozė (ŠAS) – reta, tačiau viena sunkiausių neurodegeneracinių ligų, kuri paveikia motoriniu...
Statistika rodo, jog vasarą alkoholinių gėrimų vartojimas ženkliai ūgteli, o didysis pikas stebimas paskutinėmis birželi...
Kasmet Lietuvoje fiksuojamas vis didesnis Laimo ligos atvejų skaičius – nuo beveik 3 tūkstančių susirgimų 2023-iai...
Vyriausybė pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtiems įstatymų pakeitimams, kuriais siekiama gerinti slau...
Daugeliui kraujas iš nosies – tik nepatogus, bet laikinas reiškinys. Dažnai pasitaikantis žiemą, kai oras sausas,...
Populiarios žymos