Antradienis, 2025.07.29
Reklama

Naminiai ledai: tik trys ingredientai

2016-06-03 11:06:25

Ledai – tikra atgaiva karštą vasaros dieną. Tačiau paskaičius parduotuvinių ledų etiketes šiurpsta oda nuo nesuskaičiuojamos galybės sintetinių maisto priedų, kurie ten slepiasi. Ar žinote, kiek ingredientų reikia, kad pasigamintumėte skanius ir natūralius naminius ledus? Ogi vos trijų. Naminius ledus pasigaminti visiškai paprasta, o jų skonis, spalva ir savybės priklauso tik nuo jūsų fantazijos.

balarama.lt nuotr.

Jums reikės:

400 ml 35 % riebumo grietinėlės;

skardinės saldinto kondensuoto pieno;

mėgstamų uogų ar vaisių.

Ruošimo eiga

Į elektrinį plaktuvą supilkite grietinėlę. Išplakite ją iki standžių putų. Įmaišykite saldintą kondensuotą pieną ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite pasirinktas uogas (mėlynes, braškes, šilauoges, avietes, žemuoges ar kt.). Jei norite spalvotų ledų, uogas taip pat išplakite, jei mėgstate baltus – dėkite sveikas arba gabalėliais supjaustytas uogas. Galite įdėti mėgstamų prieskonių ar prieskoninių žolelių (vanilės, cinamono, kardamono, gvazdikėlių, anyžiaus, melisų, mėtų ir pan.) bei smulkintų riešutų. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į indą, kuriame stings ledai. Indą su gauta mase įdėkite į šaldiklį ir palikite stingti per naktį.

Stingstančius ledus reikėtų kas kelias valandas permaišyti, kadangi, priklausomai nuo šaldiklio bei šaldymo temperatūros, kondensuotas pienas gali nusėsti ant dugno.

Išėmę iš šaldiklio ledus kelias minutes palaikykite kambario temperatūroje ir sudėkite į ledaines. Puoškite riešutais, mėtomis ar uogomis. Skanaus!

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: Ledai, ledai
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Apie virusinio hepatito pavojus
Kasmet liepos 28 d. tarptautinės sveikatos priežiūros organizacijos ragina visuomenę atkreipti dėmesį į virusinio hepati...
Kraujo donorystės duomenys jau teikiami internetu
  Higienos institutas pristato naują paslaugą kraujo donorams – nuo šiol informaciją apie savo kraujo dono...
Specialistė Lina: „Augaliniai baltymai tinka ne tik veganams“
Dauguma žmonių kalbėdami apie baltymus iš karto įsivaizduoja kiaušinius, vištieną ar pieno produktus. Tačiau vis dažniau...
Kaip gelbėti odą nudegus saulėje?
Nors visi žinome apie apsaugos nuo saulės svarbą, saulės nudegimų dažnai vis tiek neišvengiame, po maudynių pamirštame p...
Kur geriausia namie laikyti vaistus?
Daugelis žmonių vaistus laiko įvairiose namų vietose, neretai – ir rankinėje ar automobilyje. Visgi netinkamai lai...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų