Šeštadienis, 2025.08.02
Reklama

Naminiai ledai: tik trys ingredientai

2016-06-03 11:06:25

Ledai – tikra atgaiva karštą vasaros dieną. Tačiau paskaičius parduotuvinių ledų etiketes šiurpsta oda nuo nesuskaičiuojamos galybės sintetinių maisto priedų, kurie ten slepiasi. Ar žinote, kiek ingredientų reikia, kad pasigamintumėte skanius ir natūralius naminius ledus? Ogi vos trijų. Naminius ledus pasigaminti visiškai paprasta, o jų skonis, spalva ir savybės priklauso tik nuo jūsų fantazijos.

balarama.lt nuotr.

Jums reikės:

400 ml 35 % riebumo grietinėlės;

skardinės saldinto kondensuoto pieno;

mėgstamų uogų ar vaisių.

Ruošimo eiga

Į elektrinį plaktuvą supilkite grietinėlę. Išplakite ją iki standžių putų. Įmaišykite saldintą kondensuotą pieną ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite pasirinktas uogas (mėlynes, braškes, šilauoges, avietes, žemuoges ar kt.). Jei norite spalvotų ledų, uogas taip pat išplakite, jei mėgstate baltus – dėkite sveikas arba gabalėliais supjaustytas uogas. Galite įdėti mėgstamų prieskonių ar prieskoninių žolelių (vanilės, cinamono, kardamono, gvazdikėlių, anyžiaus, melisų, mėtų ir pan.) bei smulkintų riešutų. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į indą, kuriame stings ledai. Indą su gauta mase įdėkite į šaldiklį ir palikite stingti per naktį.

Stingstančius ledus reikėtų kas kelias valandas permaišyti, kadangi, priklausomai nuo šaldiklio bei šaldymo temperatūros, kondensuotas pienas gali nusėsti ant dugno.

Išėmę iš šaldiklio ledus kelias minutes palaikykite kambario temperatūroje ir sudėkite į ledaines. Puoškite riešutais, mėtomis ar uogomis. Skanaus!

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: Ledai, ledai
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kaip maisto produktų pakuotės veikia mūsų pasirinkimus?
Kaip sveikais pristatomų maisto produktų pakuotės formuoja mūsų pasirinkimus? Kauno technologijos universiteto Komunikac...
Kaip subalansuoti grilio lėkštę
Vasarai įpusėjus, dūmų kvapas iš grilio tampa neatsiejama sezono dalimi. Ant grotelių tradiciškai dominuoja mėsa –...
Ekspertų patarimai: dėmesys kūnui sumažins nuovargį ilgose kelionėse automobiliu
Vasara daugeliui mūsų reiškia ilgus pasivažinėjimus automobiliu – į pajūrį, sodybą, pas artimuosius kitame šalies...
Savižudybių temos nereikia bijoti
Tyrimai rodo, kad viena savižudybė tiesiogiai paveikia nuo 5 iki 15 asmenų. 2024 metais Lietuvoje gedinčių artimųjų sk...
Pažangus gydymas sugrąžino mažajai Urtei galimybę kvėpuoti
Metukų Urtė šiandien džiaugiasi vaikyste – gali drąsiai maudytis, keliauti prie jūros, tarti pirmuosius žodžius. D...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų