Ingredientai:
200 ml kokosų pieno;
stevijos pagal skonį;
žiupsnelis jūros druskos;
1 valg. š. kokosų aliejaus;
40 g migdolų miltų;
50-70 g juodųjų serbentų (šviežių arba šaldytų) arba kitų uogų, pavyzdžiui, mėlynių ar gervuogių;
1 arb. š. vandens.
Ledų gaminimo eiga:
1. Uogas su šaukšteliu vandens ir stevija ant mažos ugnies kaitinti puode arba keptuvėje kol suminkštės nuolat maišant. Neperkaitinkite. Turi likti skysčio.*
2. Perkoškite uogas, išspauskite per sietelį. Tirščių nereikės.
3. Mikseriu ar maisto plaktuvu suplakti uogų skystį su kokosų pienu.
4. Dėti į šaldymo kamerą 2-3 valandoms arba kol sustings iki norimo kietumo.
5. Sušalusius ledus suplakti maisto plaktuvu iki vientisos tyrelės.
Trupinių gaminimo eiga:
1. 40 g migdolų miltų sumaišyti su kokosų aliejumi. Pirštais suformuoti trupinius. Dėti į šaldymo kamerą 30 min.
Į ledainės dugną dėti migdolų trupinių. Ant jų pilti ledus. Papuošti migdolų trupiniais, mėgstamais riešutais, kokoso drožlėmis ar uogomis.
*greitesnis ledų gaminimo variantas: uogas suplakti su kokosų pienu maisto plaktuvu iki vientisos masės ir perkošti (nebūtinai) per sietelį. Dėti atšaldyti.