Penktadienis, 2024.03.01
Reklama

Naminė kvietinė duona (su raugu)(1)

2012-01-11 23:55:39

Raugas

1 stiklinė vandens.

1 stiklinė rupių kvietinių miltų.

Sumaišome ir uždengę pastatome šiltai (apie 30 laipsnių C temperatūroje) dviem paroms.

Kasdien pamaišome.

Pirmas tešlos ruošimo etapas

1,5 kg rupių kvietinių miltų.

2,5 litro šilto vandens.

1- 2 stiklinės raugo.

2 šaukštai medaus arba 2,5  šaukšto rudojo cukraus.

Išmaišome ir pastatome šiltai 3-4 valandoms, kad iškiltų.

0,5 litro tešlos atidedame vėsioje vietoje kitam kartui.

Antras etapas

Į raugą įdedame 1,5 kg  rupių kvietinių miltų, saują kmynų ar kumino, kalendros; pusę stiklinės ghi arba sviesto, apie du šaukštus druskos.

Sudedame į pabarstytas saulėgrąžomis kepimo formas 2 cm žemiau krašto.  Laikome  šiltai apie 4 val.

Kai tešla iškyla, kepame 250 laipsnių temperatūroje 20 min. Sumažiname temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepame 40 min. Dar kartą sumažiname temperatūą iki 180 laipsnių ir kepame  apie 30 min. Duonos kepimo trukmė  apie 1,5 val.

Atvėsiname.

Skanaus

Zita Užkuraitienė

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: Duona
skaityti komentarus (1)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Paveldima retinopatija: genetinei ligai ieškoma vis pažangesnių diagnostikos ir gydymo būdų
Paveldima retinopatija – kelių šimtų ligų grupė, priskiriama retoms ligoms. Šiuo metu žinoma apie 250 su paveldimo...
Klaipėdos universiteto ligoninė plečia krūties vėžio diagnostikos galimybes
Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) pradeda vykdyti krūties vėžio prevencinę programą. Pasak medikų, tai reikšmingas ž...
Inovatyvus būdas padėti lėtiniu galvos svaigimu besiskundžiantiems pacientams
Apskaičiuota, kad žmonių populiacijoje galvos svaigimą bent kartą per metus patiria kas penktas žmogus. Šis simptomas &n...
Varškė – produktas, užtikrinantis energijos atsargas: valgykite jį bent 2–3 kartus per savaitę
Nuo pusryčių prasideda mūsų diena, tad ryte valgomas maistas yra itin svarbus formuojant sveikatai palankius mitybos įpr...
Kokios inovacijos yra retų ligų gydyme?
Inovacijos – tai naujų būdų ir metodų ieškojimas, siekiant pagerinti teikiamas paslaugas. Medicinoje – nuo d...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų