Žiediniai kopūstai puikiai dera su bulvėmis, o jogurto padažas bei parinktų prieskonių rinkinukas patiekalui suteikia subtilų, ne per aštrų skonį.
Prireiks:
keturių bulvių,
vidutinio dydžio kalafioro,
kelių šaukštų aliejaus arba ghi sviesto kepimui,
1 arbatinio šaukštelio kmynų,
0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
0,5 arbatinio šaukštelio asafetidos (nebūtina),
1 arbatinio šaukštelio ciberžolės,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos,
0,5 arbatinio šaukštelio garam masala prieskonių mišinio,
stiklinės natūralaus jogurto,
stiklinės karšto vandens.
Gaminimo eiga:
Nuluptas bulves supjaustome kubeliais, kalafiorą suskirstome žiedynėliais.
Įkaitintuose riebaluose keptuvėje maišydami pakepame kmynus, asafetidą, ciberžolę, pipirus.
Į prieskonių mišinį dedame bulvių kubelius ir maišydami pakepame apie 5 minutes, kad mažumėlę apskrustų.
Sudedame kalafioro žiedynėlius, apkepame maišydami 3 minutes.
Užpilame daržoves karštu vandeniu ir uždengę paliekame troškintis, kol jos suminkštės (apie 10 min).
Pilame jogurtą, atsargiai išmaišome ir dar kelias minutes jau neuždengę troškiname.
Išjungę pagardiname garam masala prieskoniais bei druska.
Patiekalas valgomas šiltas su šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka pomidorai su baziliku.