Trečiadienis, 2025.06.18
Reklama

Kalafiorai jogurto padaže(1)

vegetarams.lt | 2014-02-04 12:22:35

Žiediniai kopūstai puikiai dera su bulvėmis, o jogurto padažas bei parinktų prieskonių rinkinukas patiekalui suteikia subtilų, ne per aštrų skonį.

Troškinys
Jūratės Marinionokienės nuotr.

Prireiks:

keturių bulvių,

vidutinio dydžio kalafioro,

kelių šaukštų aliejaus arba ghi sviesto kepimui,

1 arbatinio šaukštelio kmynų,

0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,

0,5 arbatinio šaukštelio asafetidos (nebūtina),

1 arbatinio šaukštelio ciberžolės,

0,5 arbatinio šaukštelio druskos,

0,5 arbatinio šaukštelio garam masala prieskonių mišinio,

stiklinės natūralaus jogurto,

stiklinės karšto vandens.

Gaminimo eiga:

Nuluptas bulves supjaustome kubeliais, kalafiorą suskirstome žiedynėliais.

Įkaitintuose riebaluose keptuvėje maišydami pakepame kmynus, asafetidą, ciberžolę, pipirus.

Į prieskonių mišinį dedame bulvių kubelius ir maišydami pakepame apie 5 minutes, kad mažumėlę apskrustų.

Sudedame kalafioro žiedynėlius, apkepame maišydami 3 minutes.

Užpilame daržoves karštu vandeniu ir uždengę paliekame troškintis, kol jos suminkštės (apie 10 min).

Pilame jogurtą, atsargiai išmaišome ir dar kelias minutes jau neuždengę troškiname.

Išjungę pagardiname garam masala prieskoniais bei druska.

Patiekalas valgomas šiltas su šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka pomidorai su baziliku.

vegetarams.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (1)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Geriantys tėvai, nematomi vaikai
Alkoholizmas Lietuvos šeimose – problema, apie kurią dažnai vengiama kalbėti, tačiau jos pasekmes gali jausti kart...
Kas dvi minutes bent vienas vyras išgirsta prostatos vėžio diagnozę: kaip užbėgti ligai už akių?
Prostatos vėžys yra viena dažniausiai vyrams diagnozuojamų onkologinių ligų – kas dvi minutes bent vienas vyras pa...
Anafilaksija: minutės gali kainuoti gyvybę
Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Alergologijos centro specialistai fiksuoja nerimą keliančią tendenciją – aler...
Slaugos studentams – nemokamos studijos ir stipendijos
Šiemet į valstybės finansuojamas slaugos studijas bus priimti 535 asmenys, t. y. šimtu daugiau nei pernai. Būsimiems stu...
Aštraus maisto pavojai: kodėl aštrių patiekalų kai kuriems valgyti negalima
Populiarėjant aštraus maisto kultūrai, daugelis žmonių ryžtasi išbandyti patiekalus, gardintus skirtingų rūšių pipirais....
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų