Antradienis, 2024.12.03
Reklama

Kiauliena ant pietų stalo: kokių naujų skonių dar galime atrasti?

Šaltinis: vlmedicina | 2020-09-13 08:56:01

Bene dažniausiai ant lietuvių stalo atsirandanti mėsa – kiauliena. Dažnam mūsų kiaulienos šašlykai yra neatsiejama vasaros dalis, o tradicinės virtuvės mėgėjai kiaulienos kepsnį su bulvėmis gali valgyti kasdien. Tuo tarpu kiauliena su kaulu yra mažiau atrasta šios mėsos rūšis, galinti pasiūlyti netikėtų skonių ir įkvėpti naujoms idėjoms gaminant virtuvėje.

© Algirdo Kubaičio (VLMEDICINA.LT) asociatyvioji nuotr.

Kiauliena su kaulu ­– mažiau atrasta kiaulienos rūšis

Nors dažniausiai iš kiaulienos ruošiami patiekalai yra įvairūs kepsniai ar ant grilio sode kepami šašlykai, „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pranešime žiniasklaidai siūlo išbandyti ir rečiau gaminamą kiaulieną su kaulu – ji gali nustebinti žmones, mėgstančius neįprastus skonius.

„Ši kiaulienos rūšis gali tapti atradimu siekiantiems nuolat papildyti savo maisto racioną arba suderinti tradicinę virtuvę su naujais maisto potyriais. Kiauliena su kaulu pasižymi tuo, kad ją galima gaminti įvairiai – tiek troškiniuose, derinant vaisių ir daržovių skonius, tiek pagardinus rytietiškais prieskoniais kepti orkaitėje, vėliau pateikti su troškintomis daržovėmis“, – vardija V. Juodkazienė.

Maisto ekspertė akcentuoja, kad naujuose patiekaluose išbandyta kiauliena su kaulu gali nustebinti ir išrankiausio valgytojo gomurį. Be to, šią mėsą paruošti yra paprasta – tam nereikia išskirtinių įgūdžių virtuvėje.

Kepta kiauliena su imbieru

Jums reikės:

  • 500 g kiaulienos su kaulu
  • 2 v. š. tarkuoto imbiero
  • 1 a. š. juodųjų pipirų
  • 6 v. š. aliejaus
  • 3 v. š. citrinų sulčių
  • 1 a. š. druskos
  • 1 svogūno

Paruošimas

Pirmiausia sutarkuokite svogūną. Į atskirą indelį supilkite tarkuotą imbierą, aliejų, druską, pipirus, citrinos sultis ir jau sutarkuotą svogūną. Viską išmaišykite. Gautą masę įtrinkite į mėsą ir palikite valandai ar kelioms marinuotis. Mėsą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą – kol mėsa apskrus ir taps minkšta. Patiekite su šviežiomis arba orkaitėje keptomis daržovėmis.

Kiauliena su bambuko ūgliais ir ananasais

Jums reikės:

  • 250 g kiaulienos su kaulu
  • 150 g konservuotų ananasų gabalėlių
  • 100 g konservuotų bambuko ūglių
  • 150 g ryžių
  • 4–5 v. š. pomidorų padažo (aštrumas – pagal skonį)
  • 1 v. š. medaus

Paruošimas

Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Tuo metu puode išvirkite ryžius, įberkite druskos pagal skonį. Mėsai baigiant skrusti sudėkite išvirusius ryžius, konservuotus ananasus, bambuko ūglius. Taip pat įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo, šaukštą medaus ir kartu patroškinkite kelias minutes, kol visi skoniai susimaišys.

Įvertinkite straipsni:
Balsavimu įvertinimas 5 / 5 (1). Jūs dar nebalsavote
(1)
Kategorijos: Sveika mityba
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
 Klausos negalia: kokią pagalbą garantuoja privalomasis sveikatos draudimas?
Gruodžio 3-iąją pasaulis mini Tarptautinę žmonių su negalia dieną. Šį kartą ligonių kasos ypatingą dėmesį skiria žmonėms...
Trys dažniausios nelaimės namuose: kaip turėtume elgtis kiekvienos jų atveju?
Nors namai įprastai siejasi su saugumo jausmu, maždaug trečdalis nelaimingų atsitikimų įvyksta būtent namuose. Dažniausi...
Imuniteto stiprinimas be vaistų: kasdieniai patarimai
Natūralus imuniteto stiprinimas be vaistų tampa vienu efektyviausių būdų palaikyti gerą sveikatą kasdien. Šiame straipsn...
Atsako chirurgas: ar po tulžies pūslės pašalinimo tikrai teks kardinaliai keisti mitybą?
Tulžies pūslės operacija sergantiems tulžies pūslės akmenlige dažnai kelia nerimą, ypač dėl iki šiol paplitusio mito, jo...
„Žaliasis koridorius“ onkologiniams pacientams: pas reikiamus specialistus – be siuntimų
Onkologinės ligos yra antra pagal dažnumą mirties priežastis ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Lietuvoje kasmet diagnoz...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų