2011-06-21 00:03:22
Trys litrai naminio pieno (nepasterizuoto).
Indelis (300 gramų) natūralaus be priedų jogurto arba trečdalis arbatinio šaukštelio sausos jogurto kultūros (jogurto bakterijų).
Užviriname pieną ir atvėsiname iki apytiksliai 40-ies laipsnių, kad įkišę mažąjį pirštelį išlaikytume 10 sekundžių.
Tuomet į pieną supilame indelį jogurto ar jogurto bakterijas. Gerai išmaišome, uždengiame puodą, apvyniojame storu rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje (ant radiatoriaus ar į karštą vandenį).
Po keturių-šešių valandų gausite puikų, labai tirštą jogurtą, tinkamą vartoti su uogomis, medumi, salotomis, padažais ar gryną.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų &nda...
Alerginės ligos – plačiai paplitusios visame pasaulyje. Jų išsivystymo mechanizmai siejami su genetiniais veiksnia...
Šių laikų visuomenę įvairių sričių mokslininkai įvardija kaip streso, nerimo, perdegimo, pervargimo, išsekimo, apimtą de...
Ieškant naujos dantų pastos gali susisukti galva, pamačius tokį platų pasirinkimą parduotuvėse. Kiekviena dantų pasta si...
Vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisija nusprendė įtraukti naujus cistinei fibrozei gy...
Populiarios žymos