Nuplauname apie 2 kg kviečių. Užpilame vandeniu ir paliekame 12-ai valandų, kad išbrinktų. Po to nupilame vandenį ir dar kartą gerai perplauname.
Indą uždengiame sandariai ir paliekame 24 val., kad kviečiai sudygtų. Po paros perplauname vėl ir paliekame dar vienai parai kambario temperatūroje.
Kai daigeliai būna nuo 3 iki 5 mm ilgio, sumalame rankine malimo mašinėle. Į gautą masę įdedame šaukštą druskos, 2 šaukštus kumino ar kmynų, 0,5 arbatinio šaukštelio asafetidos (nebūtinai), šaukštelį maltos kalendros sėklų, 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (žiemą šildo iš vidaus) arba čili (vasarą vėsina organizmą).
Viską gerai išminkome ir suformuojame apvalius paplotėlius. Jei tešla skysta, įminkome apie 200 g baltų miltų.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su ghi arba rafinuotu saulėgrąžų ar alyvuogių aliejumi (išskyrus sojų ir aliejų mišinius), kol gražiai apskrunda.
Jei norime be riebalų, tuomet kepame orkaitėje apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Labai tinka su troškintomis daržovėmis, lapų salotomis, pomidorų padažu, šaltibarščiais, jogurtu ar rūgpieniu. Labai skanūs ir vieni. Tai puikus pietų patiekalas.
Zita Užkuraitienė