Varškės sūris su juodgrūde ir ciberžole
2012-02-14 09:54:05
1 kg sūrio pagaminti reikės 10 litrų rūgpienio.
Rūgpienį kaitiname ant labai mažos ugnies ir nemaišydami samčiu nusemiame vis susidarančias žalsvas išrūgas.
Visiškai susidarusią varškę sukrečiame į audinį ir paliekame nuvarvėti.
Tuomet įdedame du arbatinius šaukštelius druskos, du šaukštelius juodgrūdės sėklų ir pusę šaukštelio ciberžolės.
Gerai išminkome ir sudėję į sūrmaišį kelioms valandoms paslegiame slėgteliuose kaskart paverždami.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Ar ir jūs jaučiate nerimą laukdami gydytojo konsultacijos, kraujo tyrimo ar dantų gydymo? Tie, kurie patiria „balt...
Rugsėjo 15-ąją minima pasaulinė kovos su prostatos vėžiu diena. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, kasmet diag...
„Ypač džiaugiuosi vienu svarbiausių šių metų pasiekimų – priimtu sprendimu atkurti dalį Odontologų rūmų savi...
Negalite užmigti, „scrollinate“ telefoną, o dėl to – dar labiau nesimiega? Tai – tarsi užburtas...
Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos Ukrainos kariams perdavė 3 automobilius – 2 Volkswagen ir...
Populiarios žymos