Varškės sūris su juodgrūde ir ciberžole
2012-02-14 09:54:05
1 kg sūrio pagaminti reikės 10 litrų rūgpienio.
Rūgpienį kaitiname ant labai mažos ugnies ir nemaišydami samčiu nusemiame vis susidarančias žalsvas išrūgas.
Visiškai susidarusią varškę sukrečiame į audinį ir paliekame nuvarvėti.
Tuomet įdedame du arbatinius šaukštelius druskos, du šaukštelius juodgrūdės sėklų ir pusę šaukštelio ciberžolės.
Gerai išminkome ir sudėję į sūrmaišį kelioms valandoms paslegiame slėgteliuose kaskart paverždami.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti?...
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Likus vos kelioms dienoms iki Velykų, daugybė žmonių pradeda planuoti, kokie patiekalai nuguls ant stalo šalia margučių....
Pasaulinė autizmo suvokimo, priėmimo diena – balandžio 2 d. Visas mėnuo yra skiriamas veikloms, susijusioms su aut...
Populiarios žymos