Varškės sūris su juodgrūde ir ciberžole
2012-02-14 09:54:05
1 kg sūrio pagaminti reikės 10 litrų rūgpienio.
Rūgpienį kaitiname ant labai mažos ugnies ir nemaišydami samčiu nusemiame vis susidarančias žalsvas išrūgas.
Visiškai susidarusią varškę sukrečiame į audinį ir paliekame nuvarvėti.
Tuomet įdedame du arbatinius šaukštelius druskos, du šaukštelius juodgrūdės sėklų ir pusę šaukštelio ciberžolės.
Gerai išminkome ir sudėję į sūrmaišį kelioms valandoms paslegiame slėgteliuose kaskart paverždami.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Garuojantis puodelis karšto kvapnaus gėrimo – tai bene dažniausia asociacija, iškylanti pagalvojus apie kavą. Tači...
„Nekreipk dėmesio“, „neverkšlenk dėl niekų“, „susirask draugų ir žaisk su jais“, &bd...
Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – NTB) primena: organų transplan...
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose keturių dienų naujagimiui, gimusiam su reta ir gyvybei pavojinga kvėp...
Kol suaugusieji ginčijasi dėl lytinio švietimo būtinybės mokyklose, vaikai kasdien susiduria su turiniu, formuojančiu jų...
Populiarios žymos