Fermentiniame sūryje - šliužo fermentas. Kas tai?(2)
vlmedicina.lt | 2015-09-04 00:02:09
Klausimas. Į kai kurių fermentinių sūrių sudėtį įeina šliužo fermentas. Kas tai per fermentas, kaip išgaunamas? Ar šių sūrių kokybė prastesnė nei kitų? Matas.
Tai fermentas, kuris išgaunamas iš jaunų veršiukų (iki 10 dienų amžiaus) skrandžio, kurie maitinti tik motinos pienu. Šis fermentas dažnai naudojamas sūrių gaminimo technologijoje - sutraukinant pieną. Jei esate sveikas, nėra virškinamojo trakto negalavimų ir valgysite sūrį su saiku, neturėtų pakenkti.
Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.