Antradienis, 2025.06.24
Reklama

Riešutų ir sėklų pienas

Emilija Miliauskė ("Kuras kūnui") | Šaltinis: vlmedicina | 2017-10-25 11:24:36

Reikės: 1 puodelio riešutų (ar sėklų); 4-5 datulių (nebūtinai); 2-3 puodelių vandens

Datulės. Ligitos Sinušienės nuotr.

Gaminimas:

Riešutus užmerkti 8-12 valandų (arba nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuojasi enzimai ir tampa lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidėja beveik 2 kartus. Norint, kad pienas būtų baltas, galima nulupti riešuto odeles. Tai padaryti lengviausia juos 5 sekundėms įmerkus į verdantį vandenį (žinoma, taip prarasite ir dalį riešutų gyvybingumo).

Išmirkusius riešutus, 2-3 puodelius vandens ir datules sulpakti blenderyje, perkošti per sietelį ar marlę.

Riešutų minkštimą galima panaudoti sausainių, duonelių, salotų kitų patiekalų gamybai.

Su riešutų pienu galite pasigaminti labai gardžių kokteilių. Pavyzdžiui:

1. Migdolų pienas + datulės + braškės;

2. Migdolų pienas + bananas + datulės + 1 arb. š. žalios kakavos;

3. Sezamų pienas + keletas razinų + bananas.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Per dešimtmetį rekordiškai išaugo virškinimo sistemos ligų paplitimas
Naujausia Higienos instituto analizė atskleidžia Lietuvos gyventojų ligotumo virškinimo sistemos ligomis pokyčius 2015&n...
Pagalba oriai kasdienybei: kompensuojamos priemonės esant šlapimo nelaikymui
Birželio 23–29 dienomis visame pasaulyje minima Tarptautinė inkontinencijos savaitė. Valstybinės ligonių kasos spe...
Medikai įvertino sanatorinį gydymą – net ir 5 dienos sumažintų insultų skaičių
Seime prasidėjus diskusijoms dėl sanatorinio gydymo kompensavimo senjorams, kilo klausimų, ar penkių dienų trukmės gydym...
Liga, keičianti gyvenimą: apie šoninę amiotrofinę sklerozę ir visapusišką pagalbą pacientui
Šoninė amiotrofinė sklerozė (ŠAS) – reta, tačiau viena sunkiausių neurodegeneracinių ligų, kuri paveikia motoriniu...
Jonines švęskite saugiai: ką alkoholis daro kūnui ir protui?
Statistika rodo, jog vasarą alkoholinių gėrimų vartojimas ženkliai ūgteli, o didysis pikas stebimas paskutinėmis birželi...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų