Salotos itin pavasariškos. Spalvotos. Gaivios. Netikėto skonio. Siūlome išbandyti!
Reikės:
1 gūžės iceberg arba romėniškų (romain) salotų, indelio špinatų, riekės kvapniojo moliūgo, 5 pomidorų, 2 raudonųjų paprikų, 100 g gliaudytų moliūgų sėklų, 50 g linų sėmenų.
Užpilui: vienos citrinos sultys, geras šaukštas medaus (jei sukietėjęs, reiks ištirpinti), balzaminio acto, alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Salotas suplėšome, pomidorus ir moliūgą (nulupę žievę ir išėmę sėklas) supjaustome kubeliais, papriką, išgliaudę sėklytes, – šiaudeliais. Sudedame špinatų lapelius. Gliaudytas moliūgų sėklas pakepiname keptuvėje ir kartu su linų sėmenimis užpilame ant salotų.
Atskirame dubenyje pasiruošiame užpilą – visas sudėtines dalis sumaišome ir prieš valgydami užpilame ant paruoštų salotų. Skonį – saldžiau ar rūgščiau – visada galima pasireguliuoti įpylus daugiau / mažiau balzaminio acto ar citrinos sulčių. Skanu su prancūzišku batonu (bagete).