Šeštadienis, 2024.04.20
Reklama

Naminis marmeladas su obuoliais ir imbieru

bernardinai.lt | 2014-09-11 12:21:13

Siūlome jums ne per daug saldaus, bet vaisių skonis jame atsiskleidžia ypač gerai, marmelado receptą. Skaniausias marmeladas išeina iš antaninių obuolių: jų stebuklingas aromatas tampa ypač stiprus, o derinys su imbieru suteikia pikantiško skonio.

Alyviniai obuoliai
Redakcijos archyvo nuotr.

Cukraus į šį marmeladą dėti nereikia, nebent šiek tiek medaus.

8-10 porcijų prireiks:

2 kg obuolių;

1 šaukšto sutrinto imbiero;

Medaus ar rudojo cukraus;

2 stiklinių graikinių riešutų, padalintų pusiau.

* Jei pageidaujate – šiek tiek graikinių riešutų ar migdolų puselių papuošimui.

P.S. Paruoštą marmeladą laikyti geriausia vėsiai. Tinkamiausias būdas būtų sukrėsti marmeladą sluoksniais į dvigubą kepimo popierių ir laikyti šaldytuve. Taip puikiausiai išlaikysite daugiau kaip metus.

Nulupkite obuolių žievelę, išpjaukite sėklalizdžius, bet nieko neišmeskite – nuopjovas sudėkite į nedidelį puodą ir užpilkite šiek tiek vandens. Virkite ant nedidelės ugnies 40-50 min. uždengę dangčiu, paskui pertrinkite per sietelį – gausite tirštą piurė, kurioje gausu pektinų.

Pektinų koncentratą sumaišykite su nuluptais ir supjaustytais obuoliais. Ant nedidelės ugnies (kitaip obuoliai prisvils) kaitinkite puode, kol užvirs ir obuoliai suminkštės – apytiksliai 20 min. Pertrinkite gautą piurė per sietelį arba panaudokite blenderį – trinkite juo tol, kol gausite vientisą masę.

Įdėkite imbiero. Dar pavirkite ant nedidelės ugnies, kol sutirštės – piurė pamažu turi atlipti nuo puodo kraštų, šonų. Tam prireiks daugiau nei valandos.

Tada pasiruoškite skardą marmeladui: įklokite į ją kepimo popierių. Orkaitę įkaitinkite iki 70 C, pasirinkę konvekcijos režimą. Į obuolių piurė supilkite medų ar rudąjį cukrų ir išmaišykite. Tirštą piurė paskirstykite skardoje maždaug 1,5 cm storio sluoksniu. Jei pageidaujate – papuoškite riešutais.

Skardą pašaukite į orkaitę ir palikite kelias valandas stingti. Tinkamai paruošto marmelado sluoksnis lengvai atsiskiria nuo kepimo popieriaus. Bet, tiesą sakant, net ir paruošto marmelado geriau neliesti bent parą – jis turi tinkamai išdžiūti ore.

Paruoštą marmeladą patogu supjaustyti kvadratais: labai gražu (ir skanu), kada kiekvieno viduryje – graikinis riešutas.

Skanaus!

Parengė J. Lūžaitė-Kajėnienė

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Sėklidžių vėžys – reta, bet pavojinga jaunų vyrų liga
Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų &nda...
Atskleidė vitamino D ir žarnyno mikrobiotos svarbą atopinio dermatito ir astmos išsivystymui
Alerginės ligos – plačiai paplitusios visame pasaulyje. Jų išsivystymo mechanizmai siejami su genetiniais veiksnia...
Stresas, kaip iššūkis, kūrybiškumas ir atsipalaidavimas
Šių laikų visuomenę įvairių sričių mokslininkai įvardija kaip streso, nerimo, perdegimo, pervargimo, išsekimo, apimtą de...
Dantų pastos ir jų rūšys: kaip išsirinkti sau tinkamiausią
Ieškant naujos dantų pastos gali susisukti galva, pamačius tokį platų pasirinkimą parduotuvėse. Kiekviena dantų pasta si...
Kompensuojamųjų vaistų rezerviniame sąraše –  nauji vaistai cistinei fibrozei gydyti
Vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisija nusprendė įtraukti naujus cistinei fibrozei gy...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų