Ketvirtadienis, 2025.05.08
Reklama

Naminis marmeladas su obuoliais ir imbieru

bernardinai.lt | 2014-09-11 12:21:13

Siūlome jums ne per daug saldaus, bet vaisių skonis jame atsiskleidžia ypač gerai, marmelado receptą. Skaniausias marmeladas išeina iš antaninių obuolių: jų stebuklingas aromatas tampa ypač stiprus, o derinys su imbieru suteikia pikantiško skonio.

Alyviniai obuoliai
Redakcijos archyvo nuotr.

Cukraus į šį marmeladą dėti nereikia, nebent šiek tiek medaus.

8-10 porcijų prireiks:

2 kg obuolių;

1 šaukšto sutrinto imbiero;

Medaus ar rudojo cukraus;

2 stiklinių graikinių riešutų, padalintų pusiau.

* Jei pageidaujate – šiek tiek graikinių riešutų ar migdolų puselių papuošimui.

P.S. Paruoštą marmeladą laikyti geriausia vėsiai. Tinkamiausias būdas būtų sukrėsti marmeladą sluoksniais į dvigubą kepimo popierių ir laikyti šaldytuve. Taip puikiausiai išlaikysite daugiau kaip metus.

Nulupkite obuolių žievelę, išpjaukite sėklalizdžius, bet nieko neišmeskite – nuopjovas sudėkite į nedidelį puodą ir užpilkite šiek tiek vandens. Virkite ant nedidelės ugnies 40-50 min. uždengę dangčiu, paskui pertrinkite per sietelį – gausite tirštą piurė, kurioje gausu pektinų.

Pektinų koncentratą sumaišykite su nuluptais ir supjaustytais obuoliais. Ant nedidelės ugnies (kitaip obuoliai prisvils) kaitinkite puode, kol užvirs ir obuoliai suminkštės – apytiksliai 20 min. Pertrinkite gautą piurė per sietelį arba panaudokite blenderį – trinkite juo tol, kol gausite vientisą masę.

Įdėkite imbiero. Dar pavirkite ant nedidelės ugnies, kol sutirštės – piurė pamažu turi atlipti nuo puodo kraštų, šonų. Tam prireiks daugiau nei valandos.

Tada pasiruoškite skardą marmeladui: įklokite į ją kepimo popierių. Orkaitę įkaitinkite iki 70 C, pasirinkę konvekcijos režimą. Į obuolių piurė supilkite medų ar rudąjį cukrų ir išmaišykite. Tirštą piurė paskirstykite skardoje maždaug 1,5 cm storio sluoksniu. Jei pageidaujate – papuoškite riešutais.

Skardą pašaukite į orkaitę ir palikite kelias valandas stingti. Tinkamai paruošto marmelado sluoksnis lengvai atsiskiria nuo kepimo popieriaus. Bet, tiesą sakant, net ir paruošto marmelado geriau neliesti bent parą – jis turi tinkamai išdžiūti ore.

Paruoštą marmeladą patogu supjaustyti kvadratais: labai gražu (ir skanu), kada kiekvieno viduryje – graikinis riešutas.

Skanaus!

Parengė J. Lūžaitė-Kajėnienė

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kaip išsirinkti tinkamiausias odos ir plaukų priežiūros priemones?
Tiek plaukų, tiek odos priežiūra reikalauja ne tik reguliarumo, bet ir tinkamų priemonių pasirinkimo. Rinkoje gausu prod...
Klaipėdoje pradėtos dar saugesnės skydliaukės operacijos
Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) pradeda naują etapą skydliaukės chirurgijoje. Suburta profesionali chirurgų komand...
Pacientams gerėja gydymo galimybės: daugiau kompensuojama vaistų, mažiau barjerų
Lietuvoje nuolat daugėja kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių (MPP) vartotojų, o kartu auga valstybės...
Nuo diagnozės iki gyvenimo kokybės: nuotolinė konferencija onkologine liga sergantiesiems
Gegužės 19 – 30 dienomis nuotoliniu būdu vyks 12-oji konferencija, šiemet pirmą kartą pristatoma atnaujintu pavadi...
Ligos, kurių laikas neįveikė: skaudžios stabligės ir difterijos pamokos
Neseniai pasibaigusi Pasaulinė imunizacijos savaitė vėl priminė apie vakcinų svarbą ir paskatino diskusijas visuomenėje....
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų