Sekmadienis, 2025.04.27
Reklama

Naminis marmeladas su obuoliais ir imbieru

bernardinai.lt | 2014-09-11 12:21:13

Siūlome jums ne per daug saldaus, bet vaisių skonis jame atsiskleidžia ypač gerai, marmelado receptą. Skaniausias marmeladas išeina iš antaninių obuolių: jų stebuklingas aromatas tampa ypač stiprus, o derinys su imbieru suteikia pikantiško skonio.

Alyviniai obuoliai
Redakcijos archyvo nuotr.

Cukraus į šį marmeladą dėti nereikia, nebent šiek tiek medaus.

8-10 porcijų prireiks:

2 kg obuolių;

1 šaukšto sutrinto imbiero;

Medaus ar rudojo cukraus;

2 stiklinių graikinių riešutų, padalintų pusiau.

* Jei pageidaujate – šiek tiek graikinių riešutų ar migdolų puselių papuošimui.

P.S. Paruoštą marmeladą laikyti geriausia vėsiai. Tinkamiausias būdas būtų sukrėsti marmeladą sluoksniais į dvigubą kepimo popierių ir laikyti šaldytuve. Taip puikiausiai išlaikysite daugiau kaip metus.

Nulupkite obuolių žievelę, išpjaukite sėklalizdžius, bet nieko neišmeskite – nuopjovas sudėkite į nedidelį puodą ir užpilkite šiek tiek vandens. Virkite ant nedidelės ugnies 40-50 min. uždengę dangčiu, paskui pertrinkite per sietelį – gausite tirštą piurė, kurioje gausu pektinų.

Pektinų koncentratą sumaišykite su nuluptais ir supjaustytais obuoliais. Ant nedidelės ugnies (kitaip obuoliai prisvils) kaitinkite puode, kol užvirs ir obuoliai suminkštės – apytiksliai 20 min. Pertrinkite gautą piurė per sietelį arba panaudokite blenderį – trinkite juo tol, kol gausite vientisą masę.

Įdėkite imbiero. Dar pavirkite ant nedidelės ugnies, kol sutirštės – piurė pamažu turi atlipti nuo puodo kraštų, šonų. Tam prireiks daugiau nei valandos.

Tada pasiruoškite skardą marmeladui: įklokite į ją kepimo popierių. Orkaitę įkaitinkite iki 70 C, pasirinkę konvekcijos režimą. Į obuolių piurė supilkite medų ar rudąjį cukrų ir išmaišykite. Tirštą piurė paskirstykite skardoje maždaug 1,5 cm storio sluoksniu. Jei pageidaujate – papuoškite riešutais.

Skardą pašaukite į orkaitę ir palikite kelias valandas stingti. Tinkamai paruošto marmelado sluoksnis lengvai atsiskiria nuo kepimo popieriaus. Bet, tiesą sakant, net ir paruošto marmelado geriau neliesti bent parą – jis turi tinkamai išdžiūti ore.

Paruoštą marmeladą patogu supjaustyti kvadratais: labai gražu (ir skanu), kada kiekvieno viduryje – graikinis riešutas.

Skanaus!

Parengė J. Lūžaitė-Kajėnienė

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Besaikės saulės vonios – kelias į melanomą: kodėl tradicinį deginimąsi reikėtų pamiršti
Nors melanoma tarp vyrų yra trečias pagal paplitimą vėžys, o tarp moterų – antras, į saulės spindulius neretai num...
Patarimai jaučiantiems alergijos simptomus: kaip sumažinti žiedadulkių poveikį sveikatai
Įsibėgėjus pavasariui ir augalams pradėjus barstyti žiedadulkes, Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centro speciali...
Lietuva jau įsigijo sezoninių gripo vakcinų
Balandžio 24–30 dienomis visame pasaulyje minima Pasaulinė imunizacijos savaitė. Šia proga Valstybinė ligonių kasa...
Antsvorio ir nutukimo stigma: kaip visuomenės požiūris apsunkina kelią į sveikatą?
Nors sveikos gyvensenos temos dažnai siejamos su teigiamais pokyčiais, antsvorio turintys ar nutukę jauni žmonės dažnai...
Kauno klinikų endokrinologė: hormonų pusiausvyrą trikdo net kasdieniai įpročiai
Pastaraisiais metais vis daugiau žmonių serga endokrininėmis ligomis, todėl mokslininkų dėmesys krypsta į aplinkoje esan...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų